Τι είπε η Ρ. Δούρου στο debate στο Open
Περιφέρεια Αττικής

Τι είπε η Ρ. Δούρου στο debate στο Open

Ανοικτή πρόσκληση στον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, για να απαντήσουν αδιαμεσολάβητα, ενώπιον των πολιτών, στα ερωτήματά τους για την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική, απηύθυνε το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου 2019 η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, στην εκπομπή Open Mind της Έλλης Στάη, στον τηλεοπτικό σταθμό Open, στην οποία συμμετείχαν.

Συγκεκριμένα η Ρένα Δούρου την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, στις 6 το απόγευμα, θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση της θέσουν οι πολίτες, ζωντανά στο Facebook.

Η περιφερειάρχης, απευθυνόμενη στον Γ. Πατούλη, τόνισε ότι δέχεται «αθεμελίωτες επιθέσεις από υποψηφίους του, που ο ίδιος δεν καταδικάζει».

«Εξαιτίας της χρεοκοπίας της πατρίδας μας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια παράλληλη κρίση Δημοκρατίας και θεσμών», παρατήρησε η περιφερειάρχης, προσθέτοντας: «Αν γίνονται χτυπήματα κάτω από τη μέση, και η απάντηση του κ. Πατούλη είναι… πάρε με τηλέφωνο να το συζητήσουμε μυστικά, όποιος νέος άνθρωπος το ακούει, και θα πάει να ψηφίσει για πρώτη φορά, δεν θέλει να μας βλέπει στα μάτια του. Και εισπράττει ότι η πολιτική είναι ένα κλειστό κλαμπ, όπου όλοι τα βρίσκουν μεταξύ τους».

«Χρειάζεται εξαιρετική προσοχή, για να μην ταΐσουμε τα ποσοστά του ναζισμού, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Με γενικεύσεις και συμπεράσματα του στυλ “όλοι το ίδιο είναι”», παρατήρησε η ίδια.

«Στις 26 Μαΐου, οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στη δική μας πρόταση, και το συγκεκριμένο μοντέλο δημόσιας παρουσίας. Μιας αισθητικής που έρχεται από το παρελθόν και θέλει να γίνει μέλλον. Ενός ανθρώπου που, ενώ είναι μέρος του προβλήματος, προσπαθεί να παρουσιαστεί ως μέρος της λύσης. Όταν είσαι 12 χρόνια δήμαρχος, δεν μπορείς να λες ότι θα αγόραζα πτητικά μέσα και θα τα πετούσα ο ίδιος», τόνισε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης.

Τα κυριότερα σημεία των παρεμβάσεων της Ρένας Δούρου:

Σε αντίθεση με τον κ. Πατούλη και άλλους ανθυποψηφίους μου, εγώ στήριξα την απλή αναλογική, επειδή τη θεωρώ μια παρέμβαση-τομή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν φοβάμαι την ανόθευτη έκφραση των πολιτών. Μέχρι πρότινος, ο πρώτος τα έπαιρνε όλα, λες και παίζαμε επιτραπέζιο. Τώρα θα εκπροσωπούνται τα ποσοστά προτίμησης, σε ένα μεγάλο όργανο όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Κάθε φορά επισημαίνω ότι, επειδή θα υποχρεωθούμε να συνεργαστούμε, θα πρέπει όλοι να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί.

Αυτό που είπα μετά τις εθνικές τραγωδίες είναι ότι, για να έχεις τέτοια αποτελέσματα, είναι σίγουρο ότι δεν πήγαν όλα καλά. Και επίσης, κάτι που παρερμηνεύτηκε, ότι, ακόμη κι αν εσύ έχεις την αίσθηση ότι η στραβή έγινε στη βάρδιά σου, πρέπει να αναλάβεις ευθύνες. Αυτό που συνέβη στο Μάτι είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Ο κ. Γκόλιας, πρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που δεν έχει τις ίδιες πολιτικές θέσεις με εμάς, συνεργάστηκε μαζί μας. Και λέει σε όλους ότι στην Αττική υπάρχουν τουλάχιστον 20 παγίδες θανάτου. Θα δίνουμε λοιπόν κάθε ραντεβού με την επόμενη τραγωδία, και θα αναζητούμε μια πολιτική Ιφιγένεια; Δεν έχω κανένα πρόβλημα να είμαι η Ιφιγένεια, αρκεί να μας διασφαλίσει κάποιος ότι θα φυσήξει ούριος άνεμος ασφάλειας για την πατρίδα μας.

Δεν παίρνω τη σκυτάλη από τους πολιτικούς που μας χρεοκόπησαν, για να ρίξω την ευθύνη στους άλλους.

Υπάρχει νόμος που λέει ότι, κατά τη διάρκεια μιας δασικής πυρκαγιάς, καθώς και της διαδικασίας διάσωσης-διαφυγής των συμπολιτών μας, όταν αυτοί απειλούνται από την πυρκαγιά, αρμόδιος συντονιστής των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος, και των υποστηρικτικών δυνάμεων, όπως είναι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, είναι το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο νόμος είναι σοφός. Το ότι ο λαός σε τιμά και σε εκλέγει, ενώ είσαι γιατρός, δικηγόρος ή οποιασδήποτε άλλης επαγγελματικής ιδιότητας, δεν σημαίνει και ότι πρέπει να συντονίζεις τους πυροσβέστες, γιατί θα καούν και τα φύκια στην πατρίδα μας.

Στην πατρίδα μας έχουμε μια αρνητική παράδοση. Να ερχόμαστε να σχολιάσουμε και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε, εκ των υστέρων.

Έχει ζητηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό η αλλαγή του πλαισίου Πολιτικής Προστασίας και είμαστε στη φάση της διαβούλευσης.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει προχωρήσει στη συνεργασία με το Μετσόβιο και το Αστεροσκοπείο, για ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης. Παράλληλα, παραχωρήσαμε στο Πυροσβεστικό Σώμα το ΚΤΕΟ Μεγάρων και το ενισχύσαμε οικονομικά για να ανανεώσει τον γηρασμένο στόλο αυτοκινήτων που διαθέτει, και κάτι τέτοιο δεν είχε καταστεί δυνατόν στο παρελθόν λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.

Η δουλειά μου δεν είναι να βρίσκομαι μπροστά στις κάμερες, αλλά να δουλεύω ουσιαστικά για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

Όταν είσαι 12 χρόνια δήμαρχος και αγνοείς συγκεκριμένους νόμους, είναι επικίνδυνο να ζητάς την ψήφο των πολιτών για την Περιφέρεια.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οικογένειες που είναι μαυροφορεμένες. Είναι οργισμένες και δεν μπορούν να ακούνε επικίνδυνα και εξοργιστικά πράγματα, από ανθρώπους που έχουν καταλάβει διάφορες θεσμικές ιδιότητες. Η λογική «που ήσουν Δούρου και δεν σε είδαμε», χρεοκόπησε την πατρίδα μας. Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι ήμουν άφαντη, ενώ βρισκόμουν δίπλα του στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή λίγες ώρες μετά από την τραγωδία, και το πλάνο εξαφανίστηκε από τις κάμερες και τις φωτογραφίες. Εκείνο το βράδυ ήμουν μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, και δεχόμασταν την ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, για να συνδράμουμε.

Ο κ. Πατούλης δεν καταδικάζει αμετροεπείς περιφερειακούς συμβούλους του, που με υβρίζουν, επειδή βρίσκεται ο ίδιος πίσω από τέτοιες συμπεριφορές.

Λειτουργήσαμε εκεί που οφείλαμε, στηρίζοντας ψυχοκοινωνικά τους ανθρώπους της περιοχής, στηρίζοντας το Πυροσβεστικό Σώμα, στηρίζοντας την Ελληνική Αστυνομία.

Στο ερώτημα «ποιος γκρεμίζει», η απάντηση είναι, γκρεμίζουν οι Δήμοι, στους οποίους ανήκουν οι Πολεοδομίες.

Η Φυλή έπρεπε να έχει κλείσει χθες. Το 2014 είπα ότι πρέπει να κλείσει. Αλλά για να κλείσει, πρέπει να διαχειριστούμε διαφορετικά τα απορρίμματα. Αντί να τα θάβουμε, να τα ανακυκλώνουμε. Το παράδειγμα του Αμαρουσίου, όπου δεν γίνεται ανακύκλωση από τον κ. Πατούλη, είναι πολύ χαρακτηριστικό και ενδεικτικό. Άλλοι Δήμοι έδειξαν υπευθυνότητα και ανταποκρίθηκαν. Εμείς κάναμε συγκροτημένο σχεδιασμό, σταμάτησε η πατρίδα μας να πληρώνει πρόστιμα, εξασφαλίσαμε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, και πήραμε τα εύσημα των ευρωπαϊκών αρχών. Το 2014 έλεγα ότι, το σκουπίδι είναι χρυσός. Το επαναλαμβάνω και τώρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet