Τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο Γαλάτσι επισκέφθηκε η Ερμ. Κυπριανίδου
Περιφέρεια Αττικής

Τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο Γαλάτσι επισκέφθηκε η Ερμ. Κυπριανίδου

Επίσκεψη στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο «Παλαί» Γαλατσίου πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, η αντιπεριφερειάρχης Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου.

Εκεί διεξήχθη προγραμματισμένη σύσκεψη με εκπροσώπους δημοτικών αρχών των όμορων Δήμων, τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας και πρόεδρο της ΠΕΔΑ Ηρακλή Γκότση, τον αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Γαλατσίου Μάνο Ελευθερίου και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Βαγγέλη Κουμαριανό.

Η αντιπεριφερειάρχης και οι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης ξεναγήθηκαν στον χώρο φιλοξενίας και ενημερώθηκαν από την κ. Ανθή Καραγγελή, στέλεχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την κατάσταση, τη λειτουργία και τις ανάγκες του χώρου και των προσφύγων.

«Η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών του τελευταίου διαστήματος, δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την αποτελεσματική διαχείριση των πρωτοφανών προσφυγικών ροών που υποδέχεται η πόλη μας.

»Θα συνεχίσουμε, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους κρατικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, με όρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποτελεσματικότητας.

»Στην κατεύθυνση αυτή, έχουμε συμπαραστάτες χιλιάδες πολίτες και εκατοντάδες κοινωνικές δομές, που με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό, προσφέρουν εθελοντικά αναγκαία είδη αλλά και εργασία για την ανακούφιση των προσφύγων που διέρχονται από την Αθήνα στο ταξίδι τους για την επιβίωση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet