Τους βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδίου του για την Ανατολική Αττική παρουσίασε ο Γ. Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Τους βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδίου του για την Ανατολική Αττική παρουσίασε ο Γ. Πατούλης

Από το Κορωπί παρουσίασε σήμερα το πρωί, Κυριακή 19 Μαΐου 2019 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης το στρατηγικό σχέδιο του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική για την ανάπτυξη του Ανατολικού Τομέα της Αττικής. Στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του στον Ανατολικό Τομέα ο Γ. Πατούλης παρουσίασε και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της περιοχής με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έστειλε μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας σημειώνοντας ότι η Αττική είναι «έτοιμη να γυρίσει σελίδα» υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί δέσμευση για τον ίδιο η υλοποίηση μεγάλων έργων που στόχο τους θα έχουν την ανάδειξη της Ανατολικής Αττικής, σε επίπεδο οικονομίας, πολιτισμού, τουρισμού, υγείας και ευεξίας.

«Ο τόπος έχει ανάγκη έργου σύνθεσης και όχι αντιδράσεων αποσύνθεσης, δίνουμε καθαρές απαντήσεις σε όσους μας συκοφαντούν. Δεν μας αξίζει να ζούμε στην παθογένεια και την ανασφάλεια, θα εργαστούμε με βασικό στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής.

»Διαθέτουμε την εμπειρία και τη γνώση για να οδηγήσουμε στην επόμενη ημέρα την Αττική. Θα εργαστούμε για το καλό του τόπου, σεβόμενοι την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Μπορεί να με χαρακτηρίζουν αριστερό της δεξιάς ή δεξιό, αλλά δεν με έχουν πει αδέξιο» τόνισε.

Δήμαρχος Κρωπίας: Ο Γ. Πατούλης έχει την εμπειρία να πετύχει ως περιφερειάρχης

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κρωπίας, σε μία κατάμεστη αίθουσα, παρουσία ευρωβουλευτών, βουλευτών, υποψηφίων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τον Γ. Πατούλη καλωσόρισε ο δήμαρχος Δ. Κιούσης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του υποψηφίου περιφερειάρχη και τόνισε ότι η επιτυχημένη πορεία του στον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης αποτελεί εγγύηση και για την πορεία του στον δεύτερο Βαθμό.

Αναφερόμενος στη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας την κατηγόρησε ότι έχει παραμελήσει την Ανατολική Αττική στην οποία δεν έχει κάνει κανένα μεγάλο έργο. Ειδικά για το θέμα των απορριμμάτων επισήμανε ότι αποτελεί «αιτία πολέμου» για τον ίδιο και τους κατοίκους η πιθανότητα υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού για χωροθέτηση και εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή.

Γ. Πατούλης: «Βαριά η κληρονομιά του χθες»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στη βαριά κληρονομιά του χθες, τονίζοντας ότ: «Η απάντηση δεν μπορεί να είναι και πάλι λόγια. Η Αττική χρειάζεται πράξεις. Ένα ρεαλιστικό σχεδιασμό για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων. Σγουρός και Δούρου απέτυχαν. Είναι οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος. Το μόνο που άφησαν πίσω τους είναι άλυτα προβλήματα, αδιέξοδες πολιτικές, χαμένες ευκαιρίες, έλλειψη σχεδιασμού, ανεπάρκεια στην απορροφητικότητα πόρων».

Το σχέδιο της Νέας Αρχής για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ανατολικής Αττικής

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεσμεύθηκε ότι ως αυριανός περιφερειάρχης θα έχει ψηλά στην ατζέντα του την υλοποίηση και προώθηση μεγάλων έργων στην Ανατολική Αττικής, όπως:

  • Τη δημιουργία ενός νέου Νοσοκομείου, που θα καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.
  • Τη βελτίωση και επέκταση των οδικών αξόνων και την καλύτερη διασύνδεση περιοχών με το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  • Την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καλύπτοντας τις ανάγκες κι άλλων περιοχών.
  • Τα έργα βελτίωσης στα λιμάνια και την προώθηση των masterplan για ανάπτυξη νέων μαρίνων.
  • Την ολοκλήρωση των πολεοδομικών σχεδιασμών.
  • Την ολοκλήρωση και επέκταση των αποχετευτικών δικτύων. «Απαράδεκτο το 2019 να μιλάμε ακόμη για βόθρους στην Ανατολική Αττική» επισήμανε.
  • Την αναβάθμιση όλων των κέντρων Υγείας πρωτοβάθμιας φροντίδας.
  • Την προστασία των ορεινών όγκων και την προώθηση της δεντροφύτευσης.
  • Την συντήρηση των υπαρχουσών και η δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.
Παραλιακό μέτωπο και Τουρισμός

Ο Γ. Πατούλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σχέδιο του συνδυασμού Νέα Αρχή για την ανάδειξη της Ανατολικής Αττικής, ως περιοχή θεματικού τουρισμού, ενώ συμπλήρωσε ότι το παραλιακό μέτωπο με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων που θα απογειώσει τις τοπικές οικονομίες και θα ενισχύσει τα εισοδήματα των πολιτών και θα δώσει υπεραξία στη γη.

Πρωτογενής Τομέας

Σε μια νέα βάση σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και το θέμα της παραγωγής του πρωτογενούς τομέα στην Αττική, με εξειδικευμένες χρηματοδοτήσεις στην έρευνα, την κατάρτιση των νέων αγροτών, τα agro-logistics, στις τεχνολογίες της «έξυπνης» γεωργίας, τη βελτίωση της ποιότητας παραγωγής και του ελέγχου της. Ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στους αλιείς της Αττικής τόνισε ότι η Περιφέρεια θα τους στηρίξει με συγκεκριμένα προγράμματα και πολιτικές.

Ασφάλεια

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε ότι ψηλά επίσης στην ατζέντα της Νέας Αρχής είναι και τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών. «Το αστυνομικό προσωπικό παρά τα πενιχρά μέσα που διαθέτει και τις πενιχρές αποδοχές που απολαμβάνει, κάνει με αίσθημα ευθύνης το καθήκον του. Θα ενισχύσουμε με μέσα και εξοπλισμό την προσπάθειά του. Με γρήγορες κι αποτελεσματικές διαδικασίες, γιατί η ασφάλεια των τοπικών μας κοινωνιών δεν μπορεί να περιμένει» σημείωσε.

Διαχείριση απορριμμάτων και έργα Πολιτικής Προστασίας στις προτεραιότητες της Νέας Αρχής

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες για την Αττική ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η πρώτη προγραμματική δέσμευση είναι η προώθηση ενός ρεαλιστικού σχεδιασμού για την υιοθέτηση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα βασίζεται σε 16 βασικά σημεία παρεμβάσεων.

Όπως σημείωσε, στόχος δεν είναι οι «φαραωνικοί» σχεδιασμοί χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, αλλά ένας ρεαλιστικός σχεδιασμός, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ και του κεντρικού κράτους και κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών πρακτικών, που θα δίνει έμφαση στην ανακύκλωση και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση από τα σχολικά χρόνια.

Ως δεύτερη προγραμματική δέσμευση, ανέφερε τον τομέα της πολιτικής προστασίας, δίνοντας  βάρος στην πρόληψη. Το σχέδιό για την πολιτική προστασία περιλαμβάνει 11 βασικές θέσεις. «Έχω αποδείξει στην πράξη, όταν ήμουν πρόεδρος στον ΣΠΑΠ, ότι γνωρίζω καλά την αξία της πρόληψης. Στη θητεία μου δεν κάηκε ούτε ένα δένδρο στην Πεντέλη, ενώ αντιμετωπίσαμε με επιτυχία δεκάδες περιστατικά, όποτε χρειάστηκε» επισήμανε.

Η θωράκιση της Αττικής από τα πλημμυρικά φαινόμενα, η ασφάλεια των πολιτών και η προώθηση πολεοδομικών παρεμβάσεων, μητροπολιτικής κλίμακας, αποτελούν μερικούς ακόμα στρατηγικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Αρχής.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά αποτελεί προγραμματική δέσμευση της Νέας Αρχής ο στόχος να έχει η Περιφέρεια Αττικής πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη.

«Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο σήμερα η Περιφέρεια Αττικής να είναι ουραγός στην απορρόφηση κονδυλίων. Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στις 31/12/2018 ήταν μόλις 25,2%», ανέφερε. Παράλληλα υπογράμμισε ότι στους στόχους του είναι η δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας, μέσα από συνέργειες με τις δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας και την επένδυση σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο θεματικός τουρισμός, η υγεία και ευεξία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός

Ο Οδικός Χάρτης για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική

Ο κ. Πατούλης στην ομιλία του υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται έργα και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της Αττικής μεταξύ των οποίων οι εξής:

  1. Η κατασκευή και λειτουργία νέων μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισης αστικών αποβλήτων.
  2. Η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης.
  3. Η ολοκλήρωση των μελετών και της διαδικασίας οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων της Αττικής.
  4. Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και η σύνδεση της με την Εθνική Οδό.
  5. Η υλοποίηση προγράμματος αναδάσωσης και δασοπροστασίας με τη φύτευση και στη συνέχεια συντήρηση τουλάχιστον 1.000.000 δένδρων σε όλη την Αττική.
  6. Η δημιουργία ειδικών εγκαταστάσεων (Τεχνολογικό Πάρκο – HUB) φιλοξενίας κι ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων νέων (start ups).
  7. Η δημιουργία μιας σύγχρονης δομής, για την ολοκληρωμένη υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν βιώσει έκτακτα γεγονότα.
  8. Η αξιοποίηση των Εγκαταστάσεων που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 , μέσα από τη δημιουργία μηχανισμών διεξαγωγής αγώνων και mega events.
  9. Η ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδιασμού του παράκτιου Μετώπου της Αττικής και των Νήσων.
  10. Η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής, με την εκτέλεση των έργων επιδομής κι ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και τη διασφάλιση της συντήρησής του.
  11. Η ολοκλήρωση Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού και η σύνδεσή της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης.
  12. Η αναβάθμιση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (από τη σύνδεση με Δυτική Περιφερειακή έως το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού), σε λεωφόρο ελεύθερης ροής κ.ά.
Μαζί με τους πολίτες κάνουμε μία νέα αρχή από την Ανατολική Αττική

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στις 26 Μαΐου γυρίζουμε σελίδα. Κάνουμε μια Νέα Αρχή. Δυνατά, διεκδικητικά. Με όραμα, σχέδιο, υπερβάσεις και συνεργασίες. Σας υπόσχομαι ότι ως επόμενη διοίκηση, θα είμαστε διαρκώς στην πρώτη γραμμή για να δίνουμε λύσεις».

Παρόντες στην εκδήλωση

Το «παρών»στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Ν.Δ. υπολοίπου Αττικής, Γ. Βλάχος, ο δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Ν.Δ.μ Β. Μιχαλολιάκος, ο υποψήφιος βουλευτής υπολοίπου Αττικήςμ Κ. Δέδες, ο πρώην βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καντερές, ο πρώην νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής, η υποψήφια βουλευτής Αν. Τομέα Αττικής, Χαρά Ξάνθη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας, Ν. Γιαννακός, οι αντιδήμαρχοι Κρωπίας Φ. Γρίβας, Α. Ντούνης, Π. Πολίτης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κρωπίας Δ. Κερασιώτης, Γ. Παπαευθυμίου, ο δημοτικός σύμβουλος Κρωπίας Κ. Κιούσης, οι πρόεδροι ΔΗΜΤΟ, Κορωπίου, Ρ. Καρβεντούζη, Σαρωνικού, Σ. Χυσίρογλου, Λαυρεωτικής, κ. Λιούμης, Παιανίας, Π. Χριστοφορίδης, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Α. Αμιράλης, Μαρκοπούλου, Δ. Κολλιαβασίλης, ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής, Α. Γλαβάς, ο αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ Βόρειας Αττικής, Κ. Παπαχρήστος, ο πρώην δήμαρχος Ν. Σμύρνης, Γ. Σιότροπος και ο εκπρόσωπος του βουλευτή Επικρατείας και υποψήφιου με τη Ν.Δ., Βασίλη Οικονόμου, Π. Κωνσταντής.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική με τον Γώργο Πατούλη στον Ανατολικό Τομέα:

  1. Αυγερινός Αθανάσιος, Οικονομολόγος, πρώην αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής
  2. Βλάχου Γεωργία, ελεύθερος ρπαγγελματίας
  3. Γιαρένης Δημήτριος, ασφαλιστής, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Διονύσου
  4. Καλύβας Δημήτριος, υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ
  5. Καρασαρλής Αναστάσιος (Τάσος), υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου και νυν αντιπρόεδρος
  6. Καρατζάς Γεώργιος, πολιτικός μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Παλλήνης
  7. Κατσανδρή Αικατερίνη, ιατρός παθολόγος
  8. Κατσιγιάννης Αθανάσιος, πολιτικός μηχανικός, πρώην βουλευτής
  9. Κατσίκης Δημήτριος, πολιτικός μηχανικός, πρώην αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής
  10. Κιούκης Δημήτριος, επιχειρηματίας, πρώην αντιπρόεδρος του καλλικρατικού Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
  11. Κοσμίδη Ευρώπη, διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός
  12. Κουλουβράκη Ιωάννα (Γιάννα), δικηγόρος, αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Λαυρεωτικής
  13. Λεντή ΆνναΒασιλεία, οικονομολόγος, πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης, Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
  14. Λυμπεροπούλου – Καραγιάννη Χριστίνα, πολιτικός μηχανικός, εκλεγμένη τοπική σύμβουλος στον Δήμο Παιανίας
  15. Μπαϊρακτάρης Πολυχρόνιος, ιατρός βιοπαθολόγος – μικροβιολόγος
  16. Οικονομάκος Ιωάννης, γενικός γιατρός, πρώην δήμαρχος Ωρωπού
  17. Πέππας Νικόλαος, οικονομολόγος-επιχειρηματίας, πρ. αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής
  18. Σοφιανός Νικόλαος, επιχειρηματίας
  19. Στάμου Νικόλαος, επιχειρηματίας, πρώην αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής
  20. Σύρμας Αγγελής, πρώην δήμαρχος Αυλώνα Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet