Υπογραφή Επιχειρησιακής Συμφωνίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και ΕΦΕΠΑΕ
Περιφέρεια Αττικής

Υπογραφή Επιχειρησιακής Συμφωνίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και ΕΦΕΠΑΕ

Η στήριξη και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της συνεργατικής οικονομίας (clusters) και της εξωστρέφειας βρίσκεται στο επίκεντρο της Επιχειρησιακής Συμφωνίας που υπέγραψαν, σήμερα, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο πρόεδρος του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ), Θωμάς-Φωκίων Αλγιανάκογλου. Στην υπογραφή έδωσαν το «παρών» ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ της Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρης Δρόσης και ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΕΛΑΝΕΤ), Φωκίων Δεληγιάννης.

Μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης έκανε λόγο για μία «σπουδαία προσπάθεια στήριξης της περιφερειακής επιχειρηματικότητας και της συνεργατικής οικονομίας, στήριξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου». Η ίδια τόνισε ότι πρόκειται για μία προσπάθεια αποτέλεσμα τριπλής συνέργειας. «Συνέργειας της Περιφέρειας Αττικής με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή και με τον πρόεδρο του ΕΦΕΠΑΕ, Θωμά-Φωκίωνα Αλγιανάκογλου» όπως είπε.

«Πρόσκληση ύψους 10 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, με την αποζημίωση και την ενίσχυση των επιχειρήσεων, στις περιοχές της Μάνδρας, των Μεγάρων, της Ραφήνας και του Μαραθώνα, που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες»

«Και αυτή η προσπάθεια αφορά δύο καλά νέα», επισήμανε η περιφερειάρχης. «Το πρώτο καλό νέο είναι η επιχειρηματική συμφωνία της Περιφέρειας για την εκχώρηση της διαχείρισης από τον Ενδιάμεσο Φορέα, δράσεων επιχειρηματικότητας ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ. Δράσεις που σχετίζονται με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, με τις νέες τεχνολογίες της πληροφορίας, με την κατάρτιση ανέργων αλλά και εργαζόμενων, με την κοινωνική και την αλληλέγγυα οικονομία». «Το δεύτερο καλό νέο έχει να κάνει με την έκδοση πρόσκλησης ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, με αποκλειστικό στόχο τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, με την αποζημίωση και την ενίσχυση των επιχειρήσεων, στις περιοχές της Μάνδρας, των Μεγάρων, της Ραφήνας και του Μαραθώνα, που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες», ανακοίνωσε η Ρένα Δούρου.  «Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε αθόρυβα και δυνατά, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη στήριξη όλων των μορφών υγιούς επιχειρηματικότητας στην Αττική, για το καλό του τόπου», συνέχισε η ίδια.

Τι περιλαμβάνει η Επιχειρησιακή Συμφωνία

Η συμφωνία αφορά συγκεκριμένα στην εκχώρηση της διαχείρισης από τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) δράσεων επιχειρηματικότητας ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ από τους άξονες προτεραιότητας 2 (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών), 3 (Ενίσχυση Ανταγωνιστικότητας και Εξωστρέφεια), 8 (Καταρτίσεις) και 9 (Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία) του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet