Αποκαθιστά κατεστραμμένο από πλημμύρες τμήμα της Λ. Κηφισού η Περιφέρεια
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Αποκαθιστά κατεστραμμένο από πλημμύρες τμήμα της Λ. Κηφισού η Περιφέρεια

Αποκαθιστά τμήμα της Λ. Κηφισού που είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου η Περιφέρεια Αττικής.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικά εμπόδια, εκπονήθηκε μελέτη και δημοπρατήθηκε κρίσιμο έργο από την Περιφέρεια Αττικής που αφορά στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της επί της Λεωφόρου Κηφισού, με στόχο να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν έπειτα από τις καταστροφές που δημιούργησαν οι πλημμύρες της 22ης και 23ης Οκτωβρίου του 2015.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ελήφθη, όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής, με γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών ενόψει της αναμονής των φθινοπωρινών βροχοπτώσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η στατικότητα της Λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος της οδού Λ. Κατσώνη. Γραφειοκρατικά εμπόδια δεν επέτρεψαν στο ΥΠΟΜΕΔΙ να δημοπρατήσει έργο πλήρους αποκατάστασης του ρέματος, με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, παρά μόνο τον Σεπτέμβριο, και συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου 2016.

Ακολούθως, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έξοδος των χρηστών του οδικού δικτύου προς τις δυτικές συνοικίες, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπέγραψε τη σχετική σύμβαση που έχει ως αντικείμενο την «Αποκατάσταση δυτικού πρανούς Λεωφόρου Κηφισού», προϋπολογισμού 850.000 ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην αποκατάσταση των πρανών της Λεωφόρου Κηφισού και της ανατολικής όχθης του Ποταμού Κηφισού κατά τμήματα. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες στη λωρίδα επιβράδυνσης / έξοδος Λεωφόρου Κηφισού προς κόμβο / γέφυρα της οδού Τσούντα, η οποία σήμερα έχει αποκλεισθεί της κυκλοφορίας για την ασφάλεια των πολιτών, καθώς και στην πεζογέφυρα της Λεωφόρου Κηφισού (στο ύψος της οδού Φλαβιανών) στο ρεύμα προς Πειραιά. Στα συγκεκριμένα σημεία, τα πρανή που στηρίζουν το οδόστρωμα της Λεωφόρου Κηφισού, αποτελούν συνέχεια της ανατολικής όχθης του Ποταμού Κηφισού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet