Σε καθαρισμό φρεατίων υδροσυλλογής προχωρά η Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Σε καθαρισμό φρεατίων υδροσυλλογής προχωρά η Περιφέρεια Αττικής

Εντολή για τον καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της έδωσε σε όλες τις Τεχνικές της Υπηρεσίες η Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής έδωσε την ανωτέρω εντολή δίνοντας έμφαση στην πρόληψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, και κατόπιν του έκτακτου δελτίου της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας µε πρόβλεψη για ισχυρές βροχές και καταιγίδες για το τρέχον διήμερο (6 και 7 Σεπτεμβρίου 2016),

Παράλληλα, εντολή δόθηκε για την πραγματοποίηση ελέγχων και προληπτικού καθαρισμού των ρεμάτων, όπου κρίνεται αναγκαίο, µε σκοπό την αποκατάσταση της φυσικής ροής τους. Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες σε όλες τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για τον προγραμματισμό και την εκτέλεση εργασιών των ενεργών εργολαβιών τους. Στο ίδιο πλαίσιο ζητήθηκε ο έλεγχος, η συντήρηση και η επιτάχυνση όλων των αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητάς της σε περιοχές που θεωρούνται κατά προτεραιότητα επικίνδυνες για πρόκληση ζημιών από πλημμύρες, καθώς και σε περιοχές που έχουν πληγεί από πρόσφατες δασικές πυρκαγιές για την άμεση αποκατάσταση τυχόν δυσλειτουργιών τους.

Εξάλλου, σε επιφυλακή βρίσκεται η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Τέλος, η Περιφέρεια Αττικής καλεί με ανακοίνωσή της τους δημάρχους της Αττικής να επιμεληθούν με τη σειρά τους τον καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής του οδικού δικτύου που ανήκει στην αρμοδιότητά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet