Επανεξετάστηκε το σχέδιο αντιμετώπισης κινδύνων από σεισμό της Περιφέρειας
Περιφέρεια Αττικής

Επανεξετάστηκε το σχέδιο αντιμετώπισης κινδύνων από σεισμό της Περιφέρειας

Την επανεξέταση των απαιτούμενων ενεργειών σχεδιασμού και δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, ζήτησε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Στόχος ήταν να γίνει καταγραφή του πλαισίου στο οποίο καλείται να δράσει η Περιφέρεια τόσο σε θέματα οργάνωσης, ενημέρωσης και ετοιμότητας, όσο και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων στην άμεση απόκριση, στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών. Η καταγραφή που πραγματοποιήθηκε συμβάλλει, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, στον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών και των δράσεων των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και τον έλεγχο της υπάρχουσας ετοιμότητας. Επίσης σκιαγραφεί τις όποιες αδυναμίες τόσο στο νομοθετικό πλαίσιο όσο σε επίπεδο Περιφέρειας, με σκοπό να δρομολογηθούν ενέργειες για αντιμετώπισή τους.

Όπως ενημερώνει η Περιφέρεια, είναι επιτακτικής σημασίας όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επανεξετάζουν προληπτικά και σε τακτά χρονικά διαστήματα (όχι μόνο όταν προκύπτουν τυχόν προβλήματα) την ετοιμότητά τους και τον σχεδιασμό των δράσεων σε σχέση με τον σεισμικό κίνδυνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet