Το Πάρκο Ανακύκλωσης Χιρίγια στο Τελ Αβίβ επισκέφθηκε η περιφερειάρχης Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Το Πάρκο Ανακύκλωσης Χιρίγια στο Τελ Αβίβ επισκέφθηκε η περιφερειάρχης Αττικής

Το Πάρκο Ανακύκλωσης Χιρίγια στο Τελ Αβίβ επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο περιθώριο των εργασιών του DLD Innovation Festival, όπου μετέχει η Περιφέρεια Αττικής.

Η περιφερειάρχης Αττικής ξεναγήθηκε στο Πάρκο Χιρίγια από τον αντιδήμαρχο του Τελ Αβίβ και την υπεύθυνη μηχανικό του Πάρκου
Η περιφερειάρχης Αττικής ξεναγήθηκε στο Πάρκο Χιρίγια από τον αντιδήμαρχο του Τελ Αβίβ και την υπεύθυνη μηχανικό του Πάρκου

Η περιφερειάρχης ξεναγήθηκε στον χώρο και τις εγκαταστάσεις του Πάρκου, ενώ της έγινε πλήρης περιγραφή της λειτουργίας του από τον αντιδήμαρχο του Τελ Αβίβ, υπεύθυνο του Πάρκου, Doron Sapir, και την επικεφαλής μηχανικό, Gali Feldboy-Klinger.

Το Πάρκο Χιρίγια, που είναι μια αποκατεστημένη χωματερή (η οποία λειτουργούσε από το 1952 και έκλεισε το 1998), αποτελεί σήμερα έναν πρότυπο πολυχώρο οικολογικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης, καθώς και εγκαταστάσεων παραγωγής RDF και βιοαερίου για ενεργειακή τροφοδοσία εργοστασίων και νοικοκυριών. «Η εκπαίδευση των παιδιών στην ανακύκλωση είναι απαραίτητη. Ωστόσο χρειάζεται να μαθαίνουν να καταναλώνουν λιγότερο, έτσι ώστε να μειωθεί η ποσότητα των απορριμμάτων», εξήγησε χαρακτηριστικά ο Doron Sapir, τονίζοντας ότι παραμένει πάντα το θέμα του υπολείμματος.

«Το παράδειγμα του Πάρκου Χιρίγια δείχνει ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι στη σημερινή κατάσταση στη Φυλή. Με συνέπεια, συστηματικότητα και σοβαρότητα μπορούμε να μη θεωρούμε δεδομένη τη σημερινή κατάσταση στη Φυλή. Η σημερινή επίσκεψη στο Πάρκο Χιρίγια εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ανταλλαγής καλών πρακτικών, που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση του νέου, οικολογικού και βιώσιμου, μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων που προωθούμε», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet