Ρ. Δούρου: Αναγνωρίζεται η Τ.Α. στη διαδικασία Συνταγματικής Αναθεώρησης
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: Αναγνωρίζεται η Τ.Α. στη διαδικασία Συνταγματικής Αναθεώρησης

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι αναγνωρίζεται η σημασία της παρουσίας οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαδικασία Συνταγματικής Αναθεώρησης» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μετά τη σημερινή συνάντηση των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, η περιφερειάρχης δήλωσε:

«Πρόκειται για μία πολύ σπουδαία πρωτοβουλία. Σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υποκαθιστά το άρθρο 110 του Συντάγματος. Είναι μία διαδικασία η οποία σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη έχει ακολουθηθεί δεκαετίες πριν, ενώ για τη χώρα μας είναι η πρώτη φορά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι αναγνωρίζεται η σημασία της παρουσίας οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή δημοσίων Αρχών που είναι πάρα πολύ κοντά στον πολίτη, στην καθημερινότητα του, και άρα φέρει σπουδαία εμπειρία όχι μόνο σε νομικό, θεσμικό πλαίσιο, αλλά που θα παράξει απτό αποτέλεσμα για τις ζωές όλων μας».

Ερωτηθείσα αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργεί η Επιτροπή στο εξής, υπογράμμισε ότι «αυτή δεν πρόκειται να υποκαταστήσει τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες σχετικά με την αναθεώρηση. Θα είδατε ότι συμμετέχουν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, των πανεπιστημίων, επαναλαμβάνω, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για πρώτη φορά. Πρόκειται να λειτουργήσουμε συνεκτικά μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών, διάφορων φορέων που δεν προβλέπονται από τις διαδικασίες, και του τελικού αποτελέσματος». «Σήμερα με αυτή τη συμβολική συνάντηση ξεκινάει ο διάλογος, κάτι που δεν αποτελεί τυχαίο, άνευ σημασίας, συμβολισμό. Και τούτο με την έννοια ότι έβαλε γύρω από το τραπέζι πολύ διαφορετικούς, και πολύ σημαντικούς φορείς για τη χώρα ολόκληρη», παρατήρησε η περιφερειάρχης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet