Γ. Σγουρός: Καμία ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Καμία ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς

Με αφορμή την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, όπου η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, επεσήμανε την ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού στο όνομα της Περιφέρειας μέσω του οποίου υπήρξαν συναλλαγές σε βάρος της ύψους 925.000 ευρώ την περίοδο 2006-2013 (Τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας παρουσίασε στη Βουλή η Ρ. Δούρου) ο τέως περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, επισημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς.

Μάλιστα, τονίζει ότι στην περίπτωση που έρευνα αποδείξει την ύπαρξη διαφθοράς, ο ίδιος θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής έκανε μεταξύ άλλων λόγο για την ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού στο όνομά της, ο οποίος δεν ήταν καταγεγραμμένος στις καταστάσεις της και μέσω του οποίου υπήρξαν συναλλαγές σε βάρος της. Προσέθετε δε στην ανακοίνωσή της ότι το θέμα έχει παραπεμφθεί για περαιτέρω έρευνα στις αρμόδιες αρχές.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Γιάννης Σγουρός προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η δημόσια διοίκηση οφείλει να διερευνά σε βάθος ακόμη και την ελάχιστη υποψία διαφθοράς και να επιδεικνύει μηδενική ανοχή στις περιπτώσεις εκείνες που το δημόσιο συμφέρον υφίσταται ζημία. Σε κάθε περίπτωση, εάν από την έρευνα που διενεργείται αποδειχθεί ότι υπήρξε “ποντικός”, είτε υπηρεσιακός, είτε αιρετός, είτε άλλου φορέα, που έβαλε το δάχτυλο στο μέλι, τότε θα πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και εγώ πρώτος θα καταθέσω ως μάρτυρας κατηγορίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet