ΕΝΠΕ: Υπάρχει μοντέλο για την Ευρώπη που θέλουμε
Περιφέρεια Αττικής

ΕΝΠΕ: Υπάρχει μοντέλο για την Ευρώπη που θέλουμε

Για το μοντέλο της Ευρώπης οι πολίτες μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός, «στα δημοψηφίσματα αποδεικνύεται ότι οι πολίτες στο μόνο που δεν απαντούν είναι στο ερώτημα που τίθεται», προσθέτοντας ότι «τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων είναι εύκολα προβλέψιμα γιατί η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη, ολοένα και πιο επικίνδυνη στην Ευρώπη, καθώς η κοινωνία απομακρύνεται από τη φυσική της ισορροπία και θα χρειαστεί μεγάλο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό κόστος για να επανέλθει».

Και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ συμπλήρωσε: «Το μοντέλο για την Ευρώπη που θέλουμε, το μοντέλο της συνεννόησης με τον άνθρωπο στο επίκεντρο, περιλαμβάνει δουλειές και κοινωνικό κράτος για όλους, καθώς και σταθερότητα. Ως Περιφέρειες και Δήμοι της Ε.Ε. έχουμε τη  δυνατότητα να βγούμε πιο μπροστά από τα γεγονότα που μας καθηλώνουν και να πάρουμε την πρωτοβουλία ώστε οι κοινωνίες μας “να κάνουν ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά”, όπως λέει ο ποιητής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet