Δράση Περιφέρειας και ΕΚΑΒ για την 4η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης
Περιφέρεια Αττικής

Δράση Περιφέρειας και ΕΚΑΒ για την 4η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης

Η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, πραγματοποίησε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου εκπαιδευτική εκδήλωση,  στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης, η οποία είναι αφιερωμένη στους γιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Το πρόγραμμα απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και είχε ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για θέματα που άπτονται της πρόληψης των ατυχημάτων και της απόκτησης βασικών γνώσεων υποστήριξης των ζωτικών λειτουργιών.

Κατά τη διάρκεια της σημαντικής αυτής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις για την παροχή  Πρώτων βοηθειών, καθώς και πρακτική άσκηση για την απόκτηση δεξιοτήτων στη βασική υποστήριξη λειτουργιών της ζωής.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Κων/νος Καρακατσιανόπουλος, 200 εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στελέχη του ΕΚΑΒ και της δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής.

Η κα Κυπριανίδου, στον χαιρετισμό της, τόνισε την ανάγκη υλοποίησης περισσότερων ανάλογων δράσεων, ενώ δεσμεύτηκε για την ανάληψη και άλλων σχετικών πρωτοβουλιών από την Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης, ευχαρίστησε τα στελέχη του ΕΚΑΒ για το έργο που επιτελούν και σημείωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται  αρωγός της προσπάθειας και της προσφοράς του ΕΚΑΒ και, ανταποκρινόμενη σε αντίστοιχο αίτημα, έχει εντάξει ήδη από τον Σεπτέμβριο 2016 (ΕΣΠΑ 2014-2020) την προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων και κινητών μονάδων, ύψους 3.600.000ευρώ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet