18.399 rapid tests από κλιμάκια της Περιφέρειας και ΙΣΑ σε 31 Δήμους της Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

18.399 rapid tests από κλιμάκια της Περιφέρειας και ΙΣΑ σε 31 Δήμους της Αττικής

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτη φάσης, πριν από μια εβδομάδα, συνεχίζεται με τη δεύτερη φάση η τυχαιοποιημένη δειγματοληψία για επιδημιολογικούς σκοπούς του κορωνοϊού SARS-CοV-2, με τη διαδικασία των rapid tests στην Περιφέρεια της Αττικής. Όπως και στην πρώτη φάση, έτσι και στη δεύτερη, τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ θα εστιάζουν σε πιο στοχευμένους ελέγχους, σε περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Τα tests διεξάγονται στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης», η οποία υλοποιείται με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη. Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή 09/04 έως και χθες 16/04 ανέρχονται στις 2.324. Από τις αρχές Μαρτίου, οπότε και ξεκίνησε η δράση, έως και σήμερα, διενεργήθηκαν18.399 rapid tests σε περισσότερους από 31 Δήμους της Αττικής.

Tα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική. Η συγκεκριμένη διαδικασία διασφαλίζει το αποτέλεσμα και δίνει τη δυνατότητα ενημέρωσης της εθνικής πλατφόρμας του μητρώου COVID της HΔIKA, αλλά και εντοπισμού της περιοχής και της πληθυσμιακής ομάδας από την οποία προέρχεται η συγκεκριμένη λοίμωξη. Όλα τα αποτελέσματα καταγράφηκαν στην εθνική πλατφόρμα και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Οι κινητές ομάδες από 9/4/21 έως και 16/4/21 για λήψεις rapid tests επισκέφτηκαν τις παρακάτω περιοχές: Βουλιαγμένη, Κάλαμος, Αθήνα, Μαρούσι, Άλιμος, Νέα Χαλκηδόνα, Αμπελόκηποι, Κηφισιά, Άγιοι Ανάργυροι, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Ελληνικό, Μελίσσια, Μαρκόπουλο, Ελευσίνα και Πειραιά.

Επιπλέον, μεταξύ των δομών που πραγματοποιήθηκαν tests συμπεριλαμβάνονται και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και ειδικά σχολεία. Στο πλαίσιο των ελέγχων πραγματοποιούνται rapid tests σε όλες τις δομές της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες.

Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ είναι ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ υπεύθυνη επικοινωνίας ΚΕΠΙΧ είναι η Χ. Γαλανοπούλου.   

Με αφορμή την έναρξη της Β’ φάσης της δράσης «Ιπποκράτης», ο περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε θερμά όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στη διενέργεια των ελέγχων, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα αυτά δεν θα μπορούσαν να έχουν προκύψει χωρίς τη δική τους άοκνη προσπάθεια, η οποία πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης δήλωση για τη δράση:

«Η κοινωνική προσφορά, η δυνατότητα της συνδυασμένης πληροφόρησης από το τηλεφωνικό μας κέντρο 1110, της κλινικής εξέτασης και της αξιολόγησης των εξεταζόμενων, αλλά και της ενημερωτικής υποστήριξης με ειδικά φυλλάδια, αποτέλεσαν και αποτελούν τις προτεραιότητές μας, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο. Η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου ελέγχων rapid tests  και η συνέχιση του δεύτερου  σε ένα ευρύτατο φάσμα περιοχών σε όλη την Αττική, είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής δουλειάς που πραγματοποιείται από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και σήμερα από τα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Με την άοκνη προσπάθειά τους συμβάλλουν στοχευμένα και μεθοδικά  στην αποτελεσματικότερη ιχνηλάτηση. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών, αξιοποιώντας το σημαντικό μας εργαλείο που λέγεται πρόληψη».

Σημερινές δράσεις

17/04/21

Περιοχή του Πεδίου Άρεως. Είσοδος: Συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Λεωφόρου Αλεξάνδρας 9/

Οι έλεγχοι γίνονται από τις 9 το πρωί έως και τις 2.30 το μεσημέρι

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet