2ο Athens Business Women Forum για τις γυναίκες που καινοτομούν από την Περιφέρεια Αττικής και το ΕΒΕΑ
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

2ο Athens Business Women Forum για τις γυναίκες που καινοτομούν από την Περιφέρεια Αττικής και το ΕΒΕΑ

«Μακάρι να μπορούσε μια βράβευση, μια εκδήλωση, ένας νέος θεσμός όπως αυτός που θεσπίσαμε, να αλλάξει ως διά μαγείας τις αρνητικές προκαταλήψεις, τα πατριαρχικά στερεότυπα, τη δύσκολη πραγματικότητα. Όμως θεωρούμε ότι και φέτος βάζουμε ένα λιθαράκι, μια μικρή ψηφίδα σε ένα σύνθετο μωσαϊκό, σε αυτή τη μεγάλη και σύνθετη υπόθεση που είναι η γυναικεία επιχειρηματικότητα» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τον χαιρετισμό της στο 2ο Athens Business Women Forum για τις «Γυναίκες που καινοτομούν».

Σε μία ξεχωριστή βραδιά, την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, για δεύτερη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Αττικής και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (EBEA) επιβράβευσαν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, τιμώντας γυναίκες που αναπτύσσουν καινοτόμο δραστηριότητα, στο πλαίσιο του 2ου Athens Innovation Festival 2018 που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ρ. Δούρου: Ο αποκλεισμός των γυναικών από το δημόσιο πεδίο, μπορεί να σπάσει με σοβαρή και συστηματική δουλειά

Η περιφερειάρχης, η οποία συνοδευόταν από την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη, και τον διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Σωτήρη Νικολαρόπουλο, επισήμανε ότι πρόκειται για έναν θεσμό «που καθιερώσαμε, Περιφέρεια και ΕΒΕΑ, για την ενθάρρυνση του γυναικείου επιχειρείν». «Ενός επιχειρείν που δεν αφορά μόνο τις γυναίκες. Αφορά συνολικά την ελληνική κοινωνία, αφορά την ανάγκη δημιουργίας εκείνων των προϋποθέσεων για συνολική αλλαγή του οικονομικού προτύπου. Μια αλλαγή που περνάει μέσα από την κοινωνική χειραφέτηση. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα και χειραφέτηση είναι δύο συγκοινωνούντα δοχεία. Η μία προϋποθέτει και την ίδια στιγμή ενισχύει την άλλη» τόνισε η περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «ο αποκλεισμός των γυναικών από το δημόσιο πεδίο, μπορεί να σπάσει με σοβαρή και συστηματική δουλειά».

«Το τσιμέντο του σεξισμού και των προκαταλήψεων μπορεί να διαρραγεί μόνο με τεκτονικές αλλαγές»

Η κ. Ρένα Δούρου σημείωσε ότι: «Οι γυναίκες επιχειρηματίες, σε αντίθεση με τους άνδρες συναδέλφους τους, οφείλουν να υπερβούν τα εδραιωμένα επί δεκαετίες ανδροκρατικά πρότυπα για να φθάσουν στην επιχειρηματική επιτυχία. Είναι υποχρεωμένες να υπερβούν τα κλισέ προκατασκευασμένων ρόλων. Των ρόλων της γυναίκας μητέρας, συζύγου, συντρόφου, επιχειρηματία. Και συχνά είναι αναγκασμένες να εργαστούν περισσότερο για ίδια αποτελέσματα με τους άνδρες συναδέλφους τους… Και μπορεί, ειδικά σε περιπτώσεις όπως η πατρίδα μας, να μην μιλάμε απλά για γυάλινη οροφή αποκλεισμού των γυναικών. Αλλά για μια οροφή από τσιμέντο. Το τσιμέντο του σεξισμού και των προκαταλήψεων μπορεί να διαρραγεί μόνο με τεκτονικές αλλαγές».

«Στρατηγική μας επιλογή η επένδυση στη γυναικεία, καινοτόμο επιχειρηματικότητα»

«Στην Περιφέρεια Αττικής – και για άλλη μία φορά ευχαριστώ το ΕΒΕΑ – έχουμε κάνει μία πολύ συγκεκριμένη στρατηγική επιλογή εδώ και τέσσερα χρόνια. Δεν είναι εμβαλωματική, δεν είναι αποσπασματική. Επενδύουμε στη γυναικεία, καινοτόμο επιχειρηματικότητα, υπερβαίνοντας το έλλειμμα αρμοδιοτήτων και αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες», τόνισε η κ. Ρένα Δούρου. Η ίδια αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες συνεργειών με φορείς δημόσιας και ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, με φορείς, Ομοσπονδίες, Επιμελητήρια όπως το ΕΒΕΑ. «Προσπαθούμε να αθροίσουμε δυνάμεις και να δώσουμε ευκαιρίες στις γυναίκες επιχειρηματίες» επισήμανε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet