Γιάννης Σγουρός: Νέο χαράτσι Δούρου για τη διαχείριση απορριμμάτων
Περιφέρεια Αττικής

Γιάννης Σγουρός: Νέο χαράτσι Δούρου για τη διαχείριση απορριμμάτων

Για «νέα προκλητική αύξηση κατά 10% της εισφοράς που πληρώνουν οι πολίτες, μέσω των Δήμων, για την επεξεργασία και τελική διάθεση των αποβλήτων στην Αττική» εισηγείται η διοίκηση της Ρένας Δούρου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του αρμόδιου φορέα για τη διαχείριση των αποβλήτων (ΕΔΣΝΑ) που θα γίνει στις 19 Ιουλίου 2019, όπως υποστηρίζει ο κ. Γιάννης Σγουρός.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο πρώην περιφερειάρχης θυμίζει ότι πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά αύξηση της εισφοράς, που από τα 44€ ανά τόνο εισερχόμενου απορρίμματος το 2017, «σκαρφάλωσε» στα 49€ ανά τόνο το 2018 και με τη νέα εισήγηση θα ανέλθει η εισφορά για το 2019 στα 54 € ανά τόνο εισερχόμενου απορρίμματος.

Αυτό σημαίνει, όπως τονίζει ο κ. Σγουρός, ότι οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν για το 2019, μέσω των λογαριασμών τους στο ρεύμα, 90,2 εκατ. ευρώ «για να χρηματοδοτήσουν στην πραγματικότητα… το απόλυτο τίποτα, αφού κανένα απολύτως έργο για την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού δεν έχει προχωρήσει και οι προς ταφή ποσότητες παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, οδηγώντας την κατάσταση σε δραματικά και εφιαλτικά αδιέξοδα, αφού συν τοις άλλοις εξαντλείται γοργά ο μοναδικός χώρος υγειονομικής ταφής».

«Οι αποφάσεις της διοίκησης Δούρου αποδεικνύουν καθημερινά ότι ο σχεδιασμός της για τη διαχείριση των απορριμμάτων – εάν αυτός υπήρξε ποτέ – απέτυχε παταγωδώς», υποστηρίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Ό,τι υποσχέθηκε, αποδείχθηκε (αυτ)απάτη. Οι υποσχέσεις αθετήθηκαν, οι δεσμεύσεις πήγαν περίπατο. Η ανακύκλωση έμεινε στα χαρτιά και η Αττική κινδυνεύει να ξεμείνει ακόμη και από χώρους ταφής.

»Ήδη το περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος για την Αττική είναι τεράστιο. Μέσα σε πέντε χρόνια ένα πρόβλημα που τελούσε υπό επίλυση, έχει μετατραπεί σε επικίνδυνη ωρολογιακή βόμβα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet