4,4 εκατ. ευρώ για ανάπλαση της οδού Π.Π. Γερμανού στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

4,4 εκατ. ευρώ για ανάπλαση της οδού Π.Π. Γερμανού στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Έργο για τη βιοκλιματική αστική αναβάθμιση και την αναζωογόνηση της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού, ενός σημαντικού τμήματος του κεντρικού ιστού του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση σχετικού έργου που θα αναπτυχθεί επί και πέριξ της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού, σε μία περιοχή που χαρακτηρίζεται από υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, πυκνή δόμηση, έλλειψη ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και έλλειψη πρασίνου.

Με το συγκεκριμένο έργο επιχειρείται η ανάσχεση της αστικής κλιματικής μεταβολής και η βελτίωση του μικροκλίματος με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή, η οποία κατοικείται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Ρομά).

Θέσεις παρέμβασης

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση των οδών:

  • Παλαιών Πατρών Γερμανού σε όλο το μήκος της οδού, από την οδό Δεληγιάννη έως την οδό Παλαιών Αγωνιστών.
  • Χειμάρρας από την οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού έως την οδό Κερκύρας.
  • Καραϊσκάκη από την οδό Χειμάρρας έως την οδό Αρχιμήδους.
  • Ταϋγέτου από την οδό Καραϊσκάκη έως την οδό Μεσολογγίου.
  • Αρχιμήδους από την οδό Κερκύρας έως την οδό Μεσολογγίου.
Τι περιλαμβάνει το έργο

Ειδικότερα, πρόκειται να εκτελεσθούν οι παρακάτω παρεμβάσεις: Στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού θα γίνει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων ώστε να προσφέρεται μεγαλύτερη επιφάνεια για την κυκλοφορία των πεζών. Στη λωρίδα κίνησης των οχημάτων και στο τμήμα από Δεληγιάννη έως Κρήτης θα τοποθετηθούν τσιμεντοκυβόλιθοι, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα της οδού προβλέπεται η ανακατασκευή του ασφαλτικού σκυροδέματος, στα πεζοδρόμια θα τοποθετηθούν τσιμεντόπλακες, καθώς και τσιμεντόπλακες όδευσης τυφλών, ράμπες για άτομα με αναπηρία, ενώ θα πραγματοποιηθεί ενίσχυση πρασίνου και θα τοποθετηθεί εξοπλισμός και νέα φωτιστικά.

Στις υπόλοιπες οδούς θα τοποθετηθούν στο δάπεδο κίνησης τσιμεντοκυβόλιθοι, στα πεζοδρόμια τσιμεντόπλακες, λωρίδες λευκού μαρμάρου περιμετρικά των δένδρων, θα ενισχυθεί το πράσινο και θα γίνει τοποθέτηση νέων φωτιστικών σε μεταλλικούς ιστούς.

Υπόμνημα ανάπλασης της οδού Π.Π. Γερμανού στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet