Όλοι μαζί βάζουμε «Γκολ στη Φτώχεια» στις 29 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ
Περιφέρεια Αττικής

Όλοι μαζί βάζουμε «Γκολ στη Φτώχεια» στις 29 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ

Παρουσιάστηκαν σήμερα, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα συνεντεύξεων του ΟΑΚΑ, οι παράμετροι του φιλικού αγώνα ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Κόσμου Εθνική Αστέγων και στην ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, στις 17:00 στο ΟΑΚΑ, με διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Παρόντες, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, ο διευθυντής του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» και υπεύθυνος της πρωτοβουλίας «Γκολ στη φτώχεια» Χρήστος Αλεφάντης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ευάγγελος Ασλανίδης, ο συντονιστής – γενικός διευθυντής Σάββας Ανεστιάδης και οι αρχηγοί των δυο ομάδων, Αλέξανδρος Καϊάφας από την Εθνική Αστέγων και Χρήστος Αραβίδης από την ΑΕΚ.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο κ. Καραμέρος σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η Περιφέρεια Αττικής καλεί όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, στις 17:00, στο ΟΑΚΑ, όπου η Εθνική Ομάδα Αστέγων υποδέχεται τη συνήθως γηπεδούχο ΑΕΚ.

»Ευχαριστούμε πολύ την ΑΕΚ, την πρώτη της ομάδα που συμμετέχει σε αυτό τον φιλικό αγώνα αλληλεγγύης που στόχο έχει, μεταφορικά να βάλει γκολ στη φτώχεια, κυριολεκτικά να τιμήσει την Εθνική Αστέγων στην προσπάθεια που κάνει για επανένταξη των ατόμων που συναντάμε καθημερινά στους δρόμους. Η βραδιά της 29ης Δεκεμβρίου θα είναι μια ωραία ποδοσφαιρική χριστουγεννιάτικη βραδιά, με έναν πολύ καλό σκοπό.

»Θα ενισχυθούν οι άστεγοι, αν εσείς που θα έρθετε με ελεύθερη είσοδο, αγοράσετε από τους πωλητές, στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, το περιοδικό Σχεδία. Σας περιμένουμε!».

Αίσθηση έκαναν οι επισημάνσεις όλων των μελών του πάνελ, που -στο σύνολό τους- μίλησαν για ένα παιχνίδι αλληλεγγύης και μια γιορτή του αθλητισμού και της προσφοράς.

 «Αν σκοράρω, δεν θα πανηγυρίσω!»

«Από πλευράς μας ευχαριστούμε την ΠΑΕ ΑΕΚ και την Περιφέρεια γι΄ αυτό το σπουδαίο φιλικό αλληλεγγύης. Είναι τιμή μου να είμαι στην ομάδα και να παίξω απέναντι στην ΑΕΚ, την ομάδα που υποστηρίζω από μικρός. Για μένα, το να έρθω αντιμέτωπος με αυτούς που βλέπω από την εξέδρα, ήταν ένα όνειρο ζωής που είχα από μικρό παιδί. Δεν θα μπορούσα να το σκεφτώ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Αν, πάντως, μου δοθεί η ευκαιρία να σκοράρω, δεν θα πανηγυρίσω», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής Αστέγων, Αλέξανδρος Καϊάφας.

«Θα χάριζα πολλά από τα γκολ μου»

«Θα μπορούσα να χαρίσω πολλά από τα γκολ που έχω πετύχει στην καριέρα μου, αν κάποιος μου υποσχόταν ότι θα έδινα λύση στα προβλήματα αυτών των ανθρώπων. Προς το παρόν, το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να συμμετάσχω σε αυτό το φιλικό. Στην εποχή που ζούμε, είναι ανάγκη να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και συνανθρώπους που δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με εμάς. Ας είναι το πρώτο και όχι το τελευταίο αυτό το ματς στην προσπάθεια να ανακουφιστούν κάποιοι συνάνθρωποί μας», σημείωσε ο αρχηγός της ομάδας της ΑΕΚ, Χρήστος Αραβίδης.

«Παίζουμε μπάλα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι»

«Εμείς παίζουμε μπάλα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Αφορά τη σχέση μας με τους εαυτούς μας και με την κοινωνία. Αν έρθετε σε μια προπόνηση, θα δείτε ότι δεν έχουμε πινακάκια με συστήματα αλλά μιλάμε για αγάπη και αλληλεγγύη. Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία μέσα από το υπέροχο παιχνίδι να έρθουμε πιο κοντά και να μιλήσουμε για την αγάπη και την αλληλεγγύη», τόνισε ο διευθυντής του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» και υπεύθυνος της πρωτοβουλίας «Γκολ στη φτώχεια», Χρήστος Αλεφάντης.

«Η ΑΕΚ πρωτοπόρος για να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη»

«Το “Γκολ Στη Φτώχεια” δεν είναι τίποτε άλλο από ένα σύνθημα να βοηθήσει ο καθένας και να συνδράμει στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Το ποδόσφαιρο που αγαπούν εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα, πέρα από την αγωνιστική του διάσταση -που δυστυχώς βάλλεται και προσβάλλεται από αυτούς που θα έπρεπε να το υποστηρίζουν και να το διοικούν- έχει και κοινωνική διάσταση. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε παρά να είναι πρωτοπόρος σε τέτοιες ενέργειες και να συνδράμει και τώρα και στο μέλλον να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ευάγγελος Ασλανίδης.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Σάββας Ανεστιάδης απηύθυνε ένα «τεράστιο ευχαριστώ» στην Περιφέρεια, στον κ. Καραμέρο και στην ΠΑΕ σημειώνοντας ότι «εμείς ως ΟΑΚΑ δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο», ενώ ευχαρίστησε και το προσωπικό του ΟΑΚΑ που θα εργαστεί εκείνη τη μέρα αφιλοκερδώς.

Παρών ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού Σπύρος Πάντζας, ο οποίος τόνισε ότι την προσπάθεια αυτή στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της η Περιφέρεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet