Επανέρχεται στο θέμα της Siemens η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή
Περιφέρεια Αττικής

Επανέρχεται στο θέμα της Siemens η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή

Με ανακοίνωσή της, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική υποστηρίζει ότι με βάση τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης της συνεδρίασης της 24ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, μαζί με όλα τα έγγραφα, τα οποία και παρουσιάζει, “αποδεικνύεται” η προσπάθεια του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστου Καραμάνου και της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου “να προχωρήσουν -παρά τις αντίθετες υπηρεσιακές εισηγήσεις- αναθέσει στη Siemens τον “φωτογραφικό” διαγωνισμό για το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (Αντιδρά η Ρένα Δούρου στα δημοσιεύματα για τη Siemens) ήδη από το φθινόπωρο του 2014, ενώ αναφέρεται και σε “διώξεις” υπαλλήλων τις οποίες και σχετίζει με τη συγκεκριμένη υπόθεση («Και “νόμιμο” και “ηθικό” να εκδιώκονται όσοι αντιστάθηκαν στη Siemens;»)

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Στις 16/7/2015 πραγματοποιήθηκε η 24η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπου συζητήθηκε η επερώτηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για την προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής να προχωρήσει σε ανάθεση στη Siemens, αντί να ακυρώσει τον σχετικό (φωτογραφικό) διαγωνισμό που είχε ξεκινήσει η διοίκηση Σγουρού.

Φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης, μαζί με όλα τα έγγραφα που δείχνουν την προσπάθεια του Χρ. Καραμάνου και της Ρ. Δούρου να προχωρήσουν -παρά τις αντίθετες υπηρεσιακές εισηγήσεις- στην ανάθεση αυτή, ήδη από το φθινόπωρο του 2014.

Στη συνεδρίαση αυτή, μεταξύ άλλων, η Ρ. Δούρου τόνισε: «Δεν υπάρχει κανενός είδους πρόθεση να τιμωρηθεί κάποιος υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής για να εξαγνιστούμε όλοι οι υπόλοιποι. (…) Δεν έχουμε ανάγκη ως διοίκηση να πάρουμε τη σκυτάλη είτε από λογικές ρεβανσιστικές προς πολιτικούς αντιπάλους, είτε προς ανίσχυρους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό σας το διαβεβαιώ».

Ένα μήνα μετά, η Ρ. Δούρου ξεκίνησε ΕΔΕ κατά των υπαλλήλων και αργότερα τους ξαπόστειλε με δυσμενή μετακίνηση. Πάνω από όλα η συνέπεια λόγων και έργων σε αυτή τη Διοίκηση!”.

Ακολούθως, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή παραπέμπει στα Πρακτικά της 24ης συνεδρίασης του Π.Σ. και στη σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει για το όλο θέμα προς την περιφερειάρχη Αττικής από τον Αύγουστο του 2015 (Ερώτηση Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet