Από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας η μισθοδοσία των υπαλλήλων της
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας η μισθοδοσία των υπαλλήλων της

Τη μισθοδοσία των υπαλλήλων είναι αναγκασμένη να εγγράψει στον προϋπολογισμό της για το έτος 2016 η Περιφέρεια Αττικής, καθώς αυτός δεν ενεκρίθη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, χωρίς τις εγγραφές μισθοδοσίας.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 προέβη στην ψήφιση του ακόλουθου κειμένου αναφορικά με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων:

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για  την εγγραφή της μισθοδοσίας των εργαζομένων της Περιφέρειας στον προϋπολογισμό του 2016

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη συνεδρίαση του στις 14.01.2016 συζήτησε για την εγγραφή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Περιφέρειας στον Προϋπολογισμό του 2016.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη:

Α) Την αναπομπή του Προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Β) Την αναντίστοιχη με τις απαιτήσεις στάση των υπόλοιπων Περιφερειών οι οποίες έσπευσαν να εγγράψουν τη μισθοδοσία των εργαζομένων τους ευθύς εξαρχής στους Προϋπολογισμούς τους, θέση στην οποία παραμένουν μέχρι και σήμερα σταθεροί.

Γ) Τη μετάθεση αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζομένων και των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής των συνεπειών ενός αγώνα που αφορά το σύνολο των ΟΤΑ Β΄ Βαθμού και των εργαζομένων σε αυτούς.

Δ) Την εμμονή του υπουργείου Εσωτερικών να μην υιοθετήσει επί της ουσίας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας αναφορικά με τη μισθοδοσία τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την περαιτέρω υπονόμευση της οικονομικής βιωσιμότητας των ΟΤΑ Β΄ βαθμού, η οποία έχει ήδη πληγεί σημαντικά από την δραματική μείωση των ΚΑΠ.

Αποφασίζει:

1. Ότι η εγγραφή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Περιφέρειας στον Προϋπολογισμό της, αποτελεί αναγκαία λύση για την αδιάλειπτη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής και την πληρωμή των εργαζομένων σε αυτή.

2. Ότι η επιλογή αυτή, μετά τα όσα κερδήθηκαν από τον αγώνα τόσο των εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας όσο και της Περιφέρειας Αττικής δεν συνιστά εγκατάλειψη της προσπάθειας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, τα οποία δεν έχουν επί της ουσίας δικαιωθεί στο βαθμό που θα θέλαμε και παραμένει για εμάς ανοιχτή.

3. Ότι το θέμα της μισθοδοσίας θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα για την Περιφέρεια Αττικής αιχμή ενταγμένη στο πλαίσιο της γενικότερης διεκδίκησης άρσης του αντιδημοκρατικού και αντι-αυτοδιοικητικού πλαισίου που θέτει ο «Καλλικράτης».

4. Να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στη συνέχιση του αγώνα τους αναφορικά με τα δικαιώματά τους και την απρόσκοπτη καταβολή των μισθών τους και σε πολιτικό επίπεδο και με την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών.

Κατά η συνεδρίαση ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος, περιέγραψε το νέο πλαίσιο που προέκυψε ύστερα από την αποδοχή από το ΥΠΕΣ και το ΓΛΚ των προτάσεων της Περιφέρειας Αττικής: «Νέος ΚΑΕ στον κρατικό προϋπολογισμό αποκλειστικά για τη μισθοδοσία, αυτοτελείς αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών αποκλειστικά για την μεταφορά των δαπανών μισθοδοσίας στις Περιφέρειες, καθεστώς ακατάσχετου ειδικού μισθοδοσίας Λογαριασμού από τον οποίο θα γίνεται η πληρωμή του προσωπικού».

Η παρέμβαση της περιφερειάρχη

Στην παρέμβασή της, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, τόνισε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, τα ακόλουθα:

«Τους αγώνες που δίνουμε, μπορεί και να τους χάσουμε, αλλά, αν τους θεωρούμε αυταπάτη, τότε αυτοί οι αγώνες είναι σίγουρα χαμένοι.

»Το θέμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής είναι πάρα πολύ σοβαρό για να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικών παιχνιδιών και, ενίοτε, συνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων.

»Η διοίκηση της Περιφέρειας, με υπεύθυνο τρόπο, οφείλει να διασφαλίσει την απρόσκοπτη καταβολή των μισθών στους υπαλλήλους.

»Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα, όχι μόνο στην καταβολή της μισθοδοσίας αλλά και στην καταβολή κάθε είδους δαπάνης, π.χ. επιδόματα νεφροπαθών, καθώς και γενικότερα στη λειτουργία της Περιφέρειας.

»Το γεγονός ότι εγγράφουμε, υπό τις εγγυήσεις που αποσπάσαμε από την κυβέρνηση, τη μισθοδοσία στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας δεν αλλάζει τη βασική μας διεκδίκηση, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων του “Καλλικράτη” που θα προωθήσουμε: η μισθοδοσία πρέπει να είναι εγγεγραμμένη στον κρατικό προϋπολογισμό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet