Την ετήσια έκθεσή του παρουσίασε ο περιφερειακός συμπαραστάτης του Πολίτη
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Την ετήσια έκθεσή του παρουσίασε ο περιφερειακός συμπαραστάτης του Πολίτη

Την Ετήσια Έκθεσή του για το έτος 2015 παρουσίασε στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής χθες, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, ο περιφερειακός συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Ο συμπαραστάτης, αφού παρουσίασε συνοπτικά τις πρωτοβουλίες, ενέργειες και δράσεις που ανέλαβε και υλοποίησε κατά το 2015, υπογράμμισε ότι στις δύο ειδικές προτάσεις που υπέβαλε στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, έχει εισηγηθεί τη θέσπιση της Χάρτας Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων Πολιτών, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης». Το σχετικό σχέδιο Χάρτας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, έχει ήδη εκπονηθεί από τον ίδιο και έχει διαβιβαστεί αρμοδίως ώστε να το εισηγηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς ψήφιση.

Στις προτάσεις που επεξεργάστηκε ο κ. Β. Σωτηρόπουλος, οι οποίες προκύπτουν τόσο από τα ζητήματα που διαχειρίστηκε, όσο και από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στο σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, περιλαμβάνονται ιδέες για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Πεδίου του Άρεως, τη διαφάνεια στους ελέγχους των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, την κωδικοποίηση της διαδικασίας εξωδικαστικής αποζημίωσης, τη ρύθμιση της χρήσης των οδών για αθλητικές εκδηλώσεις και την ίδρυση χώρου φιλοξενίας ατόμων που υφίστανται διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου.

Δείτε την Ετήσια Έκθεση Περιφερειακού Συμπαραστάτη έτους 2015.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet