Χρυσαυγίτικοι τραμπουκισμοί διέκοψαν το Π.Σ. για το προσφυγικό
Περιφέρεια Αττικής

Χρυσαυγίτικοι τραμπουκισμοί διέκοψαν το Π.Σ. για το προσφυγικό

Δεν τελείωσε ποτέ η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το προσφυγικό, αφού μεσολάβησαν βίαια επεισόδια με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ανέβηκε στο βήμα ο επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή», Ηλίας Παναγιώταρος οπότε 20 οπαδοί της Χ.Α. άρχισαν να τον χειροκροτούν από τα θεωρεία. Οι παρόντες υποστηρικτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιχείρησαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα, αλλά εμποδίστηκαν και λίγο μετά οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα, με τον Ηλ. Παναγιώταρο να απευθύνει ύβρεις όπως “τραμπούκοι”, “μαχαιροβγάλτες”, “κότες”, απευθυνόμενος στους περιφερειακούς συμβούλους του ΚΚΕ.

Ο δημοσιογράφος του “Ριζοσπάστη”, Πέτρος Αναστασιάδης, που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση, δέχθηκε κτυπήματα όταν προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση κάποιων χειροκροτητών της «Χρυσής Αυγής» σε άτομα που τραβούσαν βίντεο με το κινητό τους τηλέφωνο.

ΚΚΕ: «Τραμπουκισμούς μπράβων της Χ.Α.»

«Τους νέους τραμπουκισμούς μελών και στελεχών, μπράβων της Χ.Α., στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι ναζιστές της Χ.Α., στη συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη με θέμα το προσφυγικό, άρχισαν να προκαλούν και να προπηλακίζουν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του περιφερειακού συμβούλου της Χ.Α. και του ρατσιστικού οχετού που αυτός εκτόξευε”.

“Κατά τη διάρκεια των προπηλακισμών επιτέθηκαν και χτύπησαν το δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Π. Αναστασιάδη που κάλυπτε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου» προσθέτει το ΚΚΕ, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του: «Για μια ακόμα φορά η ναζιστική εγκληματική Χ.Α. δείχνει το αποκρουστικό ρατσιστικό της πρόσωπο. Ο ελληνικός λαός, που καθημερινά εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες, χρειάζεται να απομονώσει τους φασιστές της Χ.Α. και τον χυδαίο ρατσισμό τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet