«Δεν δεχόμαστε μαθήματα από τον μηδενικής προσφοράς Γ. Καραμέρο»
Αυτοδιοίκηση

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα από τον μηδενικής προσφοράς Γ. Καραμέρο»

Σε σκληρούς τόνους απαντά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης στην τελευταία ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργο Καραμέρο (Γ. Καραμέρος: Αντικείμενο σάτιρας ο κ. Πατούλης).

«Ημιμαθή» και «μηδενικής κοινωνικής προσφοράς» χαρακτηρίζει τον αντι-περιφερειάρχη (όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται) σε ανακοίνωση του κ. Πατούλη, συμπληρώνοντας ότι «στηρίζει την πολιτική του ύπαρξη όχι στη λαϊκή αποδοχή, αλλά στο κόμμα – “πατερούλη”».

Καλεί λοιπόν τον κ. Καραμέρο να μην ζητά από την Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού λύσεις και προτάσεις για το προσφυγικό τώρα, επειδή αυτός «άργησε να ξυπνήσει», όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

H πατρίδα μας δεν αντέχει άλλο «εμπόριο ανθρωπιάς» από λαϊκιστές αντι-περιφερειάρχες
Από τον κ. Καραμέρο της μηδενικής κοινωνικής προσφοράς δεν δεχόμαστε μαθήματα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης

Με αφορμή το περιεχόμενο της υβριστικού περιεχομένου ανακοίνωσης του Αντι-περιφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρου, σε βάρος του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, για το σημερινό κατάντημα της χώρας, τη διπλωματική της απομόνωση μέσα στους κόλπους της Ε.Ε. που οδήγησε στο κλείσιμο των συνόρων με τις γειτονικές χώρες, την επιβολή συν-διαχείρισης στη φύλαξη των θαλασσίων μας συνόρων με την Τουρκία και το ΝΑΤΟ και τη σταδιακή μετατροπή της ελληνικής επικράτειας σε ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων, την κύρια ευθύνη έχουν αυτοί που χειρίζονται τις τύχες της χώρας τον τελευταίο χρόνο. Καθώς και όσοι αποδέχονται «τυφλά» αδιέξοδες και εθνικά επιζήμιες πολιτικές και επιλογές,  όπως κάνει ο κ. Καραμέρος.

Δεύτερον, για το ποιος είναι δύσκολο να αντιληφθεί την πραγματικότητα, αποδεικνύεται από τις πράξεις και παραλείψεις του. Η ΚΕΔΕ με τις αποφάσεις του Δ.Σ. της και ο πρόεδρος της Γ. Πατούλης, εδώ και έναν χρόνο προειδοποιούσαν την κυβέρνηση για τις εκρηκτικές διαστάσεις που θα λάβει το προσφυγικό ζήτημα. Καθώς και για τις δυσμενείς συνέπειες που έχει για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία η είσοδος πάνω από 1.000.000 μεταναστών και προσφύγων μόνο μέσα στο 2015. Στις προειδοποιήσεις αυτές τα κυβερνητικά στελέχη απαντούσαν με ευφυολογήματα «περί μεταναστών που λιάζονταν» ή «μεταναστών – τράνζιτ που εξαφανίζονταν». Ποια στήριξη έδωσαν το διάστημα που προηγήθηκε ο κ. Καραμέρος και η Περιφέρεια Αττικής στους νησιωτικούς κι ακριτικούς Δήμους, που διαχειρίζονται μόνοι και αβοήθητοι, χωρίς μέσα, προσωπικό και χρήματα αυτό το πρόβλημα; Ποιο είναι το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής σήμερα για το προσφυγικό;

Τρίτον, δεν έχει δικαίωμα να δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ένας άνθρωπος με μηδενική κοινωνική προσφορά, όπως είναι ο κ. Καραμέρος. Δεν μπορεί να ασκεί κριτική στην κοινωνική δράση ανθρώπων και φορέων που εδώ και πολλά χρόνια καλύπτουν μέσα από εθελοντικές πρωτοβουλίες, τις ανάγκες χιλιάδων κατοίκων ακριτικών περιοχών σε υπηρεσίες υγείας, σε φάρμακα, σε είδη πρώτης ανάγκης. Ούτε έχει δικαίωμα να μιλά υποτιμητικά και να συκοφαντεί ανθρωπιστικές δράσεις σαν αυτή που έγινε στον Πειραιά πριν μερικές ημέρες, παρουσία των εκπροσώπων της Εκκλησίας, του δημάρχου της πόλης κ. Π. Μώραλη, των ιατρών – εθελοντών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», της προέδρου του Ιδρύματος Βαρδινογιάννη κι εκπροσώπων της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Έχει το επιστημονικό υπόβαθρο και τις γνώσεις ο ημιμαθής αντι-περιφερειάρχης να κρίνει τη δράση αυτή; Με ποια γνωστικά εφόδια συκοφαντεί την καταγραφή των προβλημάτων και τους εμβολιασμούς σε μικρά παιδιά προσφύγων, που έγιναν από γιατρούς; Κατανοούμε την αδυναμία και την ανεπάρκεια του κ. Καραμέρου να οργανώσει μια ανθρωπιστική δράση. Αυτό που δεν κατανοούμε είναι η άρρωστη αντίληψή του να συκοφαντεί αυτούς που τις πραγματοποιούν.

Τέταρτον, είναι γνωστή η έλλειψη σεβασμού που δείχνει ο «δοτός» αντι-περιφερειάρχης απέναντι στους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού. Τα παραδείγματα είναι πολλά, στο ελάχιστο διάστημα που ασκεί τα καθήκοντά του, χωρίς μάλιστα να έχει εκλεγεί με σταυρό προτίμησης. Γι΄ αυτό και δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη που αποφάσισε να απευθυνθεί με εντελώς αντι-θεσμικό τρόπο στους μαθητές των σχολείων στην περιοχή ευθύνης του, χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει τους δημάρχους, που έχουν την αρμοδιότητα για τη λειτουργία των σχολικών δομών. Κάθε μέρα που περνά, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η ολοκληρωτική και φασίζουσα αντίληψη και συμπεριφορά ενός αντι-περιφερειάρχη που στηρίζει την πολιτική του ύπαρξη όχι στη λαϊκή αποδοχή, αλλά στο κόμμα – «πατερούλη».

Πέμπτον, η ΚΕΔΕ και η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού δεν περίμενε να μετατραπεί η χώρα σε στρατόπεδο προσφύγων, για να καταθέσει υπεύθυνες και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Το έχει κάνει εδώ και έναν χρόνο, όταν ακόμη ο κ. Καραμέρος και το κόμμα του αρνούνταν να αντιληφθούν, εξαιτίας των ιδεολογικών τους εμμονών, το πρόβλημα. Μη μας ζητά λοιπόν λύσεις και προτάσεις ο κ. Καραμέρος τώρα, επειδή αυτός «άργησε να ξυπνήσει». Τις έχουμε ήδη καταθέσει εδώ και καιρό. Επιτέλους ας σοβαρευτεί.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι η ΚΕΔΕ και η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα με υπεύθυνο τρόπο, να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στη διαχείριση του προσφυγικού, όσον αφορά την ανθρωπιστική του διάσταση. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Έναν οργανισμό αναγνωρισμένο, που διαθέτει το διεθνές κύρος, τις γνώσεις, την εμπειρία, το προσωπικό και τις υποδομές, προκειμένου μέσα από τη συνεργασία μας να αναπτύξουμε δράσεις και πρωτοβουλίες για την ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων που δοκιμάζονται από την προσφυγιά. Στήριξη στην πράξη, κι όχι στα λόγια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet