SOS Τροχαία Εγκλήματα: Ουδέποτε λάβαμε έστω 1 ευρώ από την Περιφέρεια
Περιφέρεια Αττικής

SOS Τροχαία Εγκλήματα: Ουδέποτε λάβαμε έστω 1 ευρώ από την Περιφέρεια

Δεν ανήκει στους επιδοτούμενους φορείς από την Περιφέρεια Αττικής ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα.

Ο Σύλλογος διευκρινίζει ότι «ουδέποτε έλαβε έστω και ένα ευρώ από την Περιφέρεια», ενώ αντίθετα έχει «επιδοτήσει» την Περιφέρεια πληρώνοντας, όπως αναφέρει, λογαριασμούς και τιμολόγια, μερικά από τα οποία έχουν τα φορολογικά στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής. Η «επιδότηση» αφορούσε στη «συμμετοχή» της Περιφέρειας στις εκδηλώσεις για την Εβδομάδα για την Οδική Ασφάλεια που ήταν αφιερωμένη στο Παιδί τον Μάιο του 2015, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

SOS Τροχαία Εγκλήματα και Περιφέρεια Αττικής: Απαραίτητες διευκρινήσεις

Με αφορμή τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 31 Μαρτίου 2016 για τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής διαφόρων φορέων που πραγματοποιούν δράσεις για την Οδική Ασφάλεια με το συνολικό ποσόν των 38.000 ευρώ και επειδή και κατά το πρόσφατο παρελθόν από την ίδια την Περιφέρεια έχουν δοθεί διάφορα ενημερωτικά προς τα ΜΜΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα θα ήθελε να διευκρινίσει:

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα ΔΕΝ ανήκει στους επιδοτούμενους/συνεργαζόμενους φορείς. (Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβουλίου -θέματα 19 έως 22). Για την ακρίβεια ο Σύλλογος μας ουδέποτε έλαβε έστω και ένα (1) ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής. Ακόμα και για την αγορά μικρού αριθμού ημερολογίων του 2015 για την οποία είχαμε απευθυνθεί μας δηλώθηκε πως δεν υπήρχε τρόπος πληρωμής. (Φαίνεται ο τρόπος βρέθηκε φέτος, για άλλους.)

Δεν είναι αλήθεια το εδώ και μήνες κατά καιρούς επαναλαμβανόμενο από τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κο Καραμέρο, τόσο στις εφημερίδες, όσο και στην τηλεόραση (εκπομπή ON ERT Νοέμβριος 2015) ότι στην τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2015, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του Συλλόγου μας με το ποσόν των 10.000 ευρώ, ώστε σε συνεργασία μαζί μας, να δημιουργηθεί ιστοσελίδα «όπου θα δημοσιεύονται από τους πολίτες φωτογραφίες από τα σημεία-παγίδες των οδικών αξόνων σε όλη την Αττική, ώστε να επιταχύνονται οι παρεμβάσεις και οι λύσεις από τους αρμόδιους φορείς με πρώτη την Περιφέρεια Αττικής».

Πρόταση μας ήταν η Περιφέρεια να δημιουργήσει μια παρόμοια ιστοσελίδα. Επειδή η Περιφέρεια δεν ήθελε να το κάνει αντιπρότεινε να το κάνουμε εμείς με την οικονομική της στήριξη. Κατόπιν τούτου υποβάλαμε σχετική πρόταση για τη δημιουργία, λειτουργία και διαρκή ενημέρωση της ιστοσελίδας με δικιά μας ευθύνη και μηνιαία συλλογή των στοιχείων και ενημέρωση της Περιφέρειας κάθε μήνα για τα προβλήματα κατά Δήμο, με συνολικό κόστος 8.000 ευρώ, για λειτουργία δύο ετών, μετά τα οποία θα παραχωρούσαμε δωρεάν την ιστοσελίδα στην Περιφέρεια.

Ωστόσο ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και φυσικά δεν πάρθηκε καμία σχετική απόφαση. Δεν γνωρίζουμε αν το γεγονός πως έδρα του Συλλόγου μας  είναι η Αθήνα και εποπτεύουσα αρχή του φορέα μας η ίδια η Περιφέρεια αποτελεί μειονέκτημα έναντι άλλων φορέων που πρέπει κατά προτεραιότητα να επιχορηγηθούν, όπως κυπριακές ΜΚΟ υποστηριζόμενες από ασφαλιστικές εταιρείες.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, ο Σύλλογος μας έχει «επιδοτήσει» την Περιφέρεια Αττικής με το (ευτελές γι΄ αυτήν, αλλά πολύ σημαντικό για μας) ποσό των 2.000 ευρώ, πληρώνοντας λογαριασμούς και τιμολόγια, μερικά από τα οποία έχουν μάλιστα τα φορολογικά στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, για τη «συμμετοχή» της στις εκδηλώσεις για την Εβδομάδα για την Οδική Ασφάλεια που ήταν αφιερωμένη στο Παιδί τον Μάιο του 2015. Η υποτιθέμενη «συνδιοργανώτρια» ουδέποτε μας κατέβαλε το ποσό που της αναλογούσε και που είχε υποσχεθεί πολύ πριν την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων για την έκδοση εντύπων, ενοικίαση ηχητικών κ.λπ. Ευτυχώς δεν προχωρήσαμε στην υλοποίηση των προτάσεων της όπως η έκδοση 40.000 καλλιτεχνικών αφισών, του συνεργάτη μας κορυφαίου γραφίστα και τ. περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Αρβανίτη, για την οδική ασφάλεια τις οποίες θα μοιράζαμε δωρεάν στα σχολεία. Γνώστες των παραπάνω είναι οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα κα Κυπριανίδου και Οικονομικών κος Καραμάνος.

Ο Σύλλογός μας ΔΕΝ έχει κάνει αίτηση για επιδότηση για τις δράσεις του. Είχε κάνει από το περασμένο φθινόπωρο αίτηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητηθεί με παρουσία της Τροχαίας και κάθε σχετικού αρμόδιου φορέα καθώς και εκπροσώπων μας, το ζήτημα της αύξησης κατά 30% του αριθμού των θανάτων από τροχαία εγκλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής το πρώτο εξάμηνο του 2015, αίτηση η οποία απεστάλει και δεύτερη φορά προς όλους τους περιφερειακούς συμβούλους και για την οποία παρά και τις τηλεφωνικές μας υπομνήσεις, ουδέποτε πήραμε οποιαδήποτε απάντηση.

O SOS Τροχαία Εγκλήματα δεν χρηματοδοτείται από κανένα φορέα. Στηρίζεται αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών του και σε μικρες δωρεές ανθρώπων που αναγνωρίζουν τη σημασία των δράσεων του. Αυτό φυσικά, δημιουργεί μεγάλους περιορισμούς στις δυνατότητες παρέμβασής του.

Όμως από την ίδρυση μας ξεκαθαρίσαμε πώς δεν θέλουμε καμία εμπλοκή με τον κόσμο των κατασκευαστικών, του αυτοκινήτου, των ασφαλιστικών και της βιομηχανίας αλκοόλ. Ενός κόσμου που εμείς θεωρούμε μέρος του προβλήματος της εγκληματικότητας στο δίκτυο της κυκλοφορίας και όχι μέρος της λύσης τους.

Τελείως λαθεμένα, όπως εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε, ελπίσαμε ότι στην σημερινή Ελλάδα θα υπήρχε ενδιαφέρον από τους αυτοδιοικητικούς και κυβερνητικούς φορείς για μια ουσιαστική συζήτηση και πρωτοβουλίες που αφορούν στην οδική ασφάλεια. Η πρακτική της απραξίας αυτοδιοικητικών και κυβερνητικών οργανισμών και η επιδότηση φορέων, συχνά επιδοτούμενων και από τις κατασκευαστικές, τις ασφαλιστικές ή όποιον άλλον για να κάνουν δράσεις για το θέμα μπορεί να αποτελεί ένα άλλοθι «ευαισθησίας», αλλά δεν αποτελεί κανενός τύπου δράση για το θέμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet