Γ. Σγουρός: Να πάρει θέση για υπερταμείο & κόφτη δαπανών η Ρ. Δούρου
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Να πάρει θέση για υπερταμείο & κόφτη δαπανών η Ρ. Δούρου

Να πάρει θέση για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και τον «κόφτη» δαπανών στους ΟΤΑ καλεί την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου ο τέως περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η δημιουργία υπερταμείου υπό ξένη επιτροπεία που θα διαχειρίζεται για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής Γιάννης Σγουρός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε όλες τις δημόσιες προεκλογικές τοποθετήσεις της, η ηγεσία της σημερινής περιφερειακής Αρχής διατυμπάνιζε ότι είναι άλλο ένας περιφερειάρχης που δέχεται τις κυβερνητικές αποφάσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αδιαμαρτύρητα και άλλο ένας περιφερειάρχης που αντιστέκεται.

»Σήμερα που η δημόσια περιουσία πέρασε ουσιαστικά σε ξένα χέρια, για τα επόμενα 100 χρόνια, με το ελληνικό Κοινοβούλιο να μην έχει καν λόγο, η περιφερειακή Αρχή είναι εξαφανισμένη.

»Δεν ξέρουμε εάν θρηνεί και αυτή μαζί με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είναι υποχρεωμένη όμως αρχής γενομένης από το προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο να λάβει δημόσια θέση. Συμφωνεί με τη σύσταση του Υπερταμείου; Συμφωνεί με τον κόφτη που θα πιάνει και τις δαπάνες των ΟΤΑ;

»Την καλούμε να απαντήσει, υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν και με άλλη κυβέρνηση, για πολύ πιο ασήμαντα θέματα, εξαπέλυε μύδρους με κάθε ευκαιρία.

»Η στάση του “διυλίζω τον κώνωπα και καταπίνω την κάμηλο” την εκθέτει πολιτικά και ηθικά ανεπανόρθωτα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet