Π. Δαμιανός: «Με ενδιαφέρει πρωτίστως να κρατήσουμε τον Νίκο κοντά μας»
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Π. Δαμιανός: «Με ενδιαφέρει πρωτίστως να κρατήσουμε τον Νίκο κοντά μας»

Στη Βουλή στρέφονται πλέον τα βλέμματα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τραγικής τροπής που έχει λάβει του θέμα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, όπου συζητείται σήμερα η τροπολογία για τον τρόπο με τον οποίο θα φοιτήσει στη σχολή που εισήχθη. Η απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της αίτησης του Νίκου Ρωμανού, να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πειραιά με το οποίο δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, ουσιαστικά στέλνει το «μπαλάκι» στην πλευρά της νομοθετικής εξουσίας.

Το enypografa.gr συνομίλησε με τον δάσκαλο του Νίκου Ρωμανού στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Αυλώνα (Π. Δαμιανός: «Αφήστε με να συνοδεύω τον Ν. Ρωμανό στη σχολή του»), ζητώντας του να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις. Ο κ. Πέτρος Δαμιανός, διευθυντής του Σχολείου στο προαναφερόμενο Κατάστημα και περιφερειακός σύμβουλος του Βόρειου Τομέα Αθηνών, τόνισε ότι υπάρχει «κοινή αγωνία» για την εξέλιξη της κατάστασης του Νίκου Ρωμανού, δηλώνοντας ωστόσο την αισιοδοξία ότι «μπορεί σήμερα να τελειώσουν όλα με αίσιο τρόπο». Αν επιλεγεί τελικώς κάποια από τις προτεινόμενες λύσεις (συνοδεία στα μαθήματα ή το «ειδικό βραχιολάκι») ο κ. Π. Δαμιανός επεσήμανε ότι «έχουμε τη δυνατότητα, ο πατέρας του κι εγώ, να τον πείσουμε να σταματήσει την απεργία πείνας».

Αναφορικά με την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της αίτησης του Νίκου Ρωμανού και στην ερώτησή μας εάν υπάρχει σκληρή στάση απέναντι στον νεαρό κρατούμενο, ο κ. Π. Δαμιανός έθεσε το θέμα στη νομική βάση του. Όπως είπε, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν λειτουργεί «βοηθητικά» όχι μόνο για την περίπτωση του Νίκου, αλλά και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα οι δικαστικοί να έχουν κι αυτοί περιορισμούς. Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα πρέπει να πυροβολούμε τους δικαστικούς ή να περιμένουμε να παραστήσουν τον ήρωα, όταν δεν διαθέτουν τα κατάλληλα νομικά εργαλεία», ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση των δικαστικών που υπέγραψαν την 7η άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού (σ.σ. από την οποία δεν επέστρεψε ποτέ) και οι οποίοι ακόμη ταλαιπωρούνται δικαστικά…

Επανερχόμενος στο θέμα του Νίκου Ρωμανού, του οποίου η κατάσταση υγείας βρίσκεται σε οριακό σημείο, ο κ. Π. Δαμιανός δήλωσε ότι «θα παλαίψουμε μέχρι τέλους για μία αίσια έκβαση», προσθέτοντας με νόημα ότι «δεν σας κρύβω ότι, στην παρούσα φάση, με ενδιαφέρει πρωτίστως να κρατήσουμε τον Νίκο κοντά μας και όχι οι σπουδές του. Αν καταφέρουμε να τον πείσουμε να μείνει ζωντανός, μετά θα βρούμε κάποια λύση και στο θέμα της φοίτησής του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet