«Αναγνωριστικά πυρά» μεταξύ Γιώργου Θωμάκου και Νίκου Χιωτάκη
Πρόσωπα

«Αναγνωριστικά πυρά» μεταξύ Γιώργου Θωμάκου και Νίκου Χιωτάκη

Οι δηλώσεις του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, σχετικά με την υποψηφιότητα του πρώην ομολόγου του, Νίκου Χιωτάκη, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές «προθερμαίνουν» το κλίμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης που θα πρέπει να αναμένουμε τους επόμενους μήνες.

Και όσο και αν οι πρώτες «βολές» εκατέρωθεν έχουν «αναγνωριστικό» χαρακτήρα, κινούμενες σε αυτό που θα χαρακτηρίζαμε ως «σφάξιμο με το βαμβάκι», στο βάθος τους κρύβουν το… χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Ο Νίκος Χιωτάκης θα επιδιώξει να πάρει τη «ρεβάνς» για το 2014, όταν το 46,40% που έλαβε την πρώτη Κυριακή δεν στάθηκε ικανό να του διασφαλίσει την παραμονή στον δημαρχιακό θώκο, αφού ο αντίπαλός του Γιώργος Θωμάκος κατάφερε μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων να διπλασιάσει το 25,68% που έλαβε την πρώτη Κυριακή και να βγει αυτός δήμαρχος, με διαφορά 1.016 ψήφων. Κάτι που ο Ν. Χιωτάκης δεν θα ήθελε να επαναληφθεί για δεύτερη φορά…

Από την άλλη, η νίκη του Γιώργου Θωμάκου σε εκείνες τις εκλογές, η οποία του εξασφάλισε 25 έδρες στο 41μελές Δημοτικό Συμβούλιο, μοιάζει πλέον να έχει «θαμπώσει», αφού εδώ και λίγες μέρες η διοίκησή του έχασε την πλειοψηφία, μένοντας με 18 δημοτικούς συμβούλους. Άρα, στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να βρει τρόπους να «ανεβάσει την ψυχολογία» της παράταξής του και κυρίως – ενόψει εκλογών – να βρει ένα νέο αφήγημα που θα παρακινήσει τους δημότες να ψηφίσουν τη συνέχιση της παραμονής του στο δημαρχιακό μέγαρο της Κηφισιάς.

Αναμφίβολα, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα δύο επιτελεία θα «φουλάρουν τις μηχανές» τους, ενώ οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι θα αρχίσουν να «διαξιφίζονται», με σκοπό την τελική επικράτηση σε έναν από τους σημαντικότερους Δήμους των Βορείων Προαστίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet