Ας έχουν τις… κεραίες τους ανοιχτές
Πρόσωπα

Ας έχουν τις… κεραίες τους ανοιχτές

Το ότι η νέα περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έχει πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά της στην Περιφέρεια Αττικής ήταν γνωστό. Εξάλλου, πλην όλων των άλλων προβλημάτων που οφείλει να αντιμετωπίσει, θα πρέπει να δίνει και καθημερινές… εξετάσεις σε ό,τι αφορά το νέο πνεύμα διοίκησης που ευαγγελίστηκε προεκλογικά και για το οποίο δεσμεύτηκε μετεκλογικά. Και βέβαια, οι φίλοι της -άσπονδοι ή μη- δεν θα την αφήσουν σε ησυχία.

Έτσι, μόνο έκπληξη δεν αποτελεί η αναφορά στο πρόσωπο της κ. Ρ. Δούρου από τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών κατά της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός του οικιστικού ιστού, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια (Συγκέντρωση-ενημέρωση για τον «πόλεμο» κατά των κεραιών – VIDEO). Σε μία αποστροφή του λόγου του (δυστυχώς τεχνικοί λόγοι δεν επέτρεψαν να περιληφθεί στο σχετικό βίντεο), ο δήμαρχος κάλεσε τη νέα περιφερειάρχη Αττικής να λάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για το θέμα της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να επιβεβαιώσει, όπως είπε, και την ευαισθησία που έχει δηλώσει ότι έχει για το συγκεκριμένο θέμα.

Την απάντηση στον δήμαρχο έσπευσε να δώσει ο νέος περιφερειακός σύμβουλος του Βόρειου Τομέα Φώτης Χρυσικός, ο οποίος ανέφερε ότι οι υπογραφές στις σχετικές άδειες δεν μπήκαν… διά χειρός Ρένας Δούρου, αλλά του τέως περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι μείζον και δεν επιτρέπει ούτε αλληλομετάθεση ευθυνών, ούτε αβάσιμη διασπορά πανικού, ούτε -πολύ περισσότερο- πολιτικά ή άλλα παιχνίδια. Δήμοι και Περιφέρεια πρέπει να συνεργαστούν από κοινού για να διασφαλίσουν ότι η όποια εύλογη επιχειρηματική δραστηριότητα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παρακάμπτει -όπου συμβαίνει αυτό- την εξασφάλιση της υγείας των πολιτών…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet