Βλάσσης Σιώμος: Χειμώνα-καλοκαίρι… καιροφυλακτεί στο Πεντελικό βουνό
Πρόσωπα

Βλάσσης Σιώμος: Χειμώνα-καλοκαίρι… καιροφυλακτεί στο Πεντελικό βουνό

Μπορεί να έχει μπροστά του την προεκλογική περίοδο, αφού θα είναι για άλλη μια φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πεντέλης, αλλά ο Βλάσσης Σιώμος μάλλον έχει το μυαλό του αλλού.

Ο δραστήριος πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, καθώς έχουμε εισέλθει και επίσημα στην αντιπυρική περίοδο, θα το ρίξει και πάλι στα… ξενύχτια, προσπαθώντας να κρατήσει «ετοιμοπόλεμο» τον μηχανισμό πρόληψης, αλλά και πυρόσβεσης του ΣΠΑΠ, συνδράμοντας – όταν και όπου χρειαστεί – στον διαρκή αγώνα για την προστασία του περιαστικού πρασίνου.

Και τουλάχιστον μέχρι σήμερα τα έχει καταφέρει πολύ καλά στον συντονισμό των δυνάμεων του Συνδέσμου, αφού – χειμώνα και καλοκαίρι – η παρουσία του ΣΠΑΠ ήταν έγκαιρη και αποτελεσματική, ενώ ιδιαίτερα πλούσια ήταν και η δραστηριότητά του σε ό,τι αφορά το έργο της ανάπλασης, μέσα από πάμπολλες δενδροφυτεύσεις και ποτίσματα σε «τραυματισμένες» περιοχές του πολύπαθου βουνού.

Ωστόσο, δυστυχώς δεν του μένει χρόνος για εφησυχασμό, καθώς η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί για να δυσκολεύει το έργο του Συνδέσμου, όπως και των υπολοίπων αντίστοιχων Συνδέσμων της χώρας, είτε καθυστερώντας την απόδοση των πόρων πυροπροστασίας, είτε βάζοντας συνεχώς εμπόδια στη στελέχωσή τους. Τι κι αν διαμαρτύρεται ο Βλάσσης Σιώμος σε κάθε σύσκεψη των αρμοδίων Συντονιστικών Οργάνων! Τι κι αν η Αττική δεν έχει ακόμη συνέλθει από την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι.

Γι’ αυτό, μέχρι να ολοκληρωθεί και αυτή η αντιπυρική περίοδος, ο Βλάσσης Σιώμος και η επίσης πολύτιμη ομάδα του – εθελοντική ή μη – θα βρίσκονται κυριολεκτικώς επί ποδός, εξασφαλίζοντας σε εμάς τους υπόλοιπους την ασφάλεια ότι τουλάχιστον από πλευράς των δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης το Πεντελικό βουνό δεν θα είναι ανυπεράσπιστο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet