Β. Ζορμπάς: Εγώ θα έχω τη στήριξη της Ν.Δ. στον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Πρόσωπα

Β. Ζορμπάς: Εγώ θα έχω τη στήριξη της Ν.Δ. στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, ένα σημαντικό τμήμα των απαντήσεών του αφορούσε στο ποιον και γιατί θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον συγκεκριμένο Δήμο.

Ο κ. Ζορμπάς, επανέλαβε πολλές φορές, ότι θα είναι αυτός που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιλέξει να την εκπροσωπήσει στη συγκεκριμένη εκλογική μάχη, εκφράζοντας μάλιστα την απόλυτη βεβαιότητά του ότι ουδείς άλλος μπορεί να φέρει τη νίκη για το κόμμα.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο η βεβαιότητα του κ. Ζορμπά θα επιβεβαιωθεί ή όχι, καθώς υπάρχουν κι άλλα πολιτικά πρόσωπα που επιδιώκουν να αποσπάσουν το γαλάζιο κομματικό χρίσμα, όσο κι αν αυτό το τελευταίο δεν θα δοθεί με την παλαιότερη «ανοιχτή» μορφή, αλλά θα εκδηλωθεί ως μια μορφή στήριξης. Εκείνο που μας ξενίζει και το «Ε» το έθεσε ως ερώτημα στη συγκεκριμένη συνέντευξη, είναι το «πότε θα κοπεί αυτός ο “ομφάλιος λώρος” που συνδέει τα κομματικά γραφεία με τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις;». Και η αλήθεια είναι ότι, όσο κι αν ο κ. Ζορμπάς προσπάθησε να μας πείσει ότι αυτός ο «ομφάλιος λώρος» δεν υφίσταται, η βαρύτητα που έδωσε στο ν’ αποδείξει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να εκπροσωπήσει τη Ν.Δ. στην Αγία Παρασκευή ως υποψήφιος δήμαρχος μάλλον επιβεβαιώνει αυτή τη στενή και διόλου αυτοδιοικητική -κατά την άποψή μας- σχέση.

Εάν το ζητούμενο είναι η αποδοχή στην τοπική κοινωνία, τότε η στήριξη οποιουδήποτε κόμματος θα ήταν καλοδεχούμενη μεν, δευτερεύουσας σημασίας δε. Όμως, απ’ ό,τι φαίνεται -κι αυτό δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση του τέως δημάρχου Αγ. Παρασκευής-  παρ’ όλο που τα κόμματα έχουν απολέσει μεγάλο τμήμα της αξιοπιστίας τους στις συνειδήσεις των πολιτών, εξακολουθούν ν’ ασκούν ισχυρή «γοητεία» στις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, οι οποίες, στην πλειονότητά τους, αδυνατούν προς το παρόν ν’ αποχτήσουν πραγματικά ανεξάρτητη-αυτόνομη πορεία…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet