Γενναία, αν και καθυστερημένη, η απόφαση του πρωθυπουργού για τις εκκλησίες
neadhmokratia/FB
Πρόσωπα

Γενναία, αν και καθυστερημένη, η απόφαση του πρωθυπουργού για τις εκκλησίες

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις» έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λίγο αφότου έδωσε εντολή στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να ανακοινώσει ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Είχε προηγηθεί η άτολμη και κατώτερη των περιστάσεων, «μεσοβέζικη» απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία ουσιαστικά άφηνε στη… διακριτική ευχέρεια των πιστών τη συμμετοχή ή μη στους εκκλησιασμούς, εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας!

Αναγκαία και γενναία η απόφαση του πρωθυπουργού, αν και άργησε να τη λάβει, αφήνοντας να περάσουν κρίσιμα 24ωρα, προφανώς προσπαθώντας -αδικαιολόγητα- να μην κακοκαρδίσει τους ιεράρχες, αλλά και όσους στο κόμμα του βάζουν παραπάνω από τη δημόσια υγεία τις όποιες «ισορροπίες».

Ωστόσο, δεν είναι ώρα για περαιτέρω κριτική. Ας ελπίσουμε ότι από εδώ και στο εξής οι αποφάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος θα υπαγορεύονται αποκλειστικώς από τη συναίσθηση της ύψιστης ευθύνης που του έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός, χωρίς να επηρεάζονται από κανέναν και τίποτε άλλο…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet