Δ. Κεχαγιά και Δ. Θωμαΐδου κέρδισαν τους άνδρες – Θα κερδίσουν και τις προκλήσεις;
Πρόσωπα

Δ. Κεχαγιά και Δ. Θωμαΐδου κέρδισαν τους άνδρες – Θα κερδίσουν και τις προκλήσεις;

Δύο γυναίκες θα αναλάβουν τα ηνία σε ισάριθμους Δήμους του Βορείου Τομέα Αθηνών από 1ης Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τη Δήμητρα Κεχαγιά στην Πεντέλη, που κατάφερε να βάλει τέλος στην «παντοκρατορία» του νυν δημάρχου Δημήτρη Στεργίου στο Βουνό, και τη Δέσποινα Θωμαΐδου στη Νέα Ιωνία, η οποία «πέταξε» έξω από τον πρώτο γύρο τον νυν δήμαρχο Ηρακλή Γκότση, ενώ νίκησε στο νήμα, κάνοντας την ανατροπή, τον συνυποψήφιό της στον δεύτερο γύρο Παναγιώτη Μανούρη.

Με δεδομένο του μικρού αριθμού των εκπροσώπων του… ασθενούς φύλου που πήρε μέρος στις εκλογές στους 12 Δήμους του Βορείου Τομέα ως υποψήφιες δήμαρχοι (μόλις 8 ανάμεσα σε 91 υποψηφιότητες) το επίτευγμά των δύο κυριών μόνο μικρό δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Από εδώ και πέρα, βέβαια, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαχειρισθούν τον νέο ρόλο τους. Αν, δηλαδή, θα καταφέρουν να πετύχουν εκεί που απέτυχαν πολλοί άνδρες ομόλογοί τους. Οι ελπίδες είναι πολλές, καθώς η – σε γενικές γραμμές – αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη με την οποία είναι προικισμένο το γυναικείο φύλο, σε συνδυασμό με την περισσότερο… γήινη αντίληψη των πραγμάτων που διαθέτει, του επιτρέπει να κατευνάζει ευκολότερα τις εντάσεις και, έτσι, να επιτυγχάνει ευρύτερες συνθέσεις και συναινέσεις, στοιχεία απαραίτητα για την επόμενη μέρα στην Αυτοδιοίκηση.

Σε κάθε περίπτωση οι κ.κ. Κεχαγιά και Θωμαΐδου θα κληθούν να διαχειρισθούν δύο Δήμους που ο καθένας έχει τα δικά του ιδιαίτερα και αρκετά δύσκολα χαρακτηριστικά, οπότε πρέπει να «οπλισθούν» με μεγάλη δύναμη για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των τοπικών κοινωνιών τους.

Από εμάς οι καλύτερες ευχές για μια πραγματικά γόνιμη θητεία, προς όφελος των πολιτών σε Μελίσσια, Ν. Πεντέλη, Πεντέλη (οι τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πεντέλης) και Νέα Ιωνία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet