Είναι λίγοι, αλλά μαχητικοί – Ας τους κάνουμε περισσότερους…
Πρόσωπα

Είναι λίγοι, αλλά μαχητικοί – Ας τους κάνουμε περισσότερους…

Είναι λίγοι, αλλά με μεγάλο πείσμα, αφού αυτό που υπερασπίζονται – ανεξαρτήτως εάν συμφωνεί ή όχι κάποιος με τις απόψεις τους – έχει να κάνει με την καθημερινότητα στις γειτονιές τους, η οποία είτε είναι ήδη κόλαση, είτε πρόκειται να γίνει, εάν υλοποιηθούν κάποια σχέδια που προωθούν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ή Δήμοι.

Από τους χώρους στάθμευσης στους σταθμούς του Μετρό σε Δουκίσσης Πλακεντίας και Χαλάνδρι και τον ΧΕΥ 9 στο Πάτημα Χαλανδρίου, μέχρι το κτήμα Δηλαβέρη και τη δρομολογούμενη μεταφορά του Καζίνο της Πάρνηθας στον συγκεκριμένο χώρο, οι κάτοικοι – οργανωμένα ή μη – με τη συμμετοχή και δημοτικών συμβούλων, προσπαθούν να αποτρέψουν αυτά που οι ίδιοι θεωρούν ως χειρότερα…

Έχει ελπίδες ο αγώνας τους; Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, με την ακαταμάχητη διαπλοκή μεταξύ μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και πολιτικών, μάλλον όχι. Ωστόσο, αν χαμένος αγώνας θεωρείται μόνο αυτός που δεν δόθηκε ποτέ, τότε καλά κάνουν και επιμένουν. Αν, μάλιστα, συνειδητοποιήσουμε και οι υπόλοιποι – εφόσον βέβαια συμφωνούμε με τα διεκδικούμενα από αυτές τις κοινωνικές ομάδες – ότι δεν μπορούμε να παρακολουθούμε σαν θεατές τον αγώνα μερικών ενεργών πολιτών, αλλά οφείλουμε να ενισχύσουμε τις τάξεις τους, ώστε να δυναμώσουμε τη φωνή τους, τότε ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρξουν και ουσιαστικά αποτελέσματα.

Δυστυχώς, όμως, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ως άτομα παρουσιαζόμαστε απρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε ακτιβιστικές δράσεις, ίσως γιατί δεν έχουμε πειστεί για την αποτελεσματικότητά τους, ίσως γιατί έχουμε παραιτηθεί από την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο σε τούτον τον τόπο.

Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, ότι δεν θα σκεφθούν το ίδιο και όσοι επιμένουν να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις στις γειτονιές μας, γιατί αν αποφασίσουν κι αυτοί να πάνε σπίτια τους, τότε όντως θα χαθεί κάθε ελπίδα για αλλαγή. Όσο βρίσκονται στον δρόμο, όσο σηκώνουν πανό, μοιράζουν φυλλάδια, φωνάζουν συνθήματα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να ευαισθητοποιηθούμε και κάποιοι από την… αποδώ πλευρά και να πάρουμε κι εμείς μέρος στον αγώνα τους για καλύτερες συνθήκες στις πόλεις που ζούμε, κάτι που εξάλλου αφορά και τις δικές μας ζωές…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet