Η ανάρτηση του Δ. Τρούπου έχει προηγούμενο, αλλά δεν πρέπει να έχει επόμενο…
Πρόσωπα

Η ανάρτηση του Δ. Τρούπου έχει προηγούμενο, αλλά δεν πρέπει να έχει επόμενο…

Ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρης Τρούπος, δεν είναι αυτός που ήρξατο χειρών αδίκων. Τον είχαν προλάβει όσοι μιλούσαν για «Γουδιά» και «κρεμάλες» στο Σύνταγμα, πριν και μετά το διχαστικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, τα «γιαουρτώματα» και οι επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων, τα συνθήματα «να καεί το μπ@@@ η Βουλή» κ.ο.τ. Τον πρόλαβαν, αλλά δεν τον δίδαξαν.

Ο κ. Δ. Τρούπος με την αχαρακτήριστη ανάρτησή του στο twitter, όπου παρομοίαζε με «πιθήκους» τους κατοίκους της γειτονικής χώρας της ΠΓΔΜ και απειλούσε με «κρεμάλα» τον Έλληνα πρωθυπουργό, αν και νέος άνθρωπος, απέδειξε ότι διακατέχεται από αρτηριοσκληρωτικές απόψεις, οι οποίες καθορίζουν εν πολλοίς τον τρόπο που αντιλαμβάνεται (ή δεν αντιλαμβάνεται) τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην παγκόσμια κοινότητα.

Το ευτύχημα είναι ότι το κόμμα στο οποίο ανήκει αντέδρασε άμεσα και -όπως όλα δείχνουν και όπως επιβάλλεται- θα τιμωρήσει το στέλεχός του όπως αρμόζει. Το δυστύχημα είναι ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό. Ο κ. Τρούπος δεν είναι μόνος του. Σαν κι αυτόν υπάρχουν πολλοί σε διάφορα κόμματα που γίνονται φορείς του πλέον ακραίου φανατισμού, ρατσισμού, ρεβανσισμού και άλλων …ισμών, με μόνο διαφοροποιητικό στοιχείο μεταξύ τους τη δήθεν ιδεολογική προέλευση των απόψεών τους.

Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, να μην γίνουν περισσότεροι και «καταπνίξουν» τις όποιες υγιείς δυνάμεις παραμένουν ακόμη μέσα στους κομματικούς σχηματισμούς της χώρας, οι οποίοι πιστεύουν ότι η ιδεολογική αντιπαράθεση, όσο σκληρή κι αν είναι, δεν μπορεί να λαμβάνει διαστάσεις εξόντωσης του πολιτικού αντιπάλου. Γιατί αν ανεχθούμε και πολύ περισσότερο υιοθετήσουμε, μια τέτοια στάση, τότε πολύ σύντομα θα χρειαστεί να επαναλάβουμε ένα μελανό κομμάτι του παρελθόντος μας, που οι περισσότεροι θέλουμε να μείνει στα βιβλία της εθνικής μας Ιστορίας…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet