Η παράταξη του δημάρχου Χαλανδρίου «κλυδωνίζεται», ο Σίμος Ρούσσος σιωπά
Πρόσωπα

Η παράταξη του δημάρχου Χαλανδρίου «κλυδωνίζεται», ο Σίμος Ρούσσος σιωπά

Έχοντας δύο γεμάτα χρόνια μπροστά του στη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος δεν διανύει και την καλύτερη δυνατή περίοδό του. Οι συνεχείς διαρροές από την παράταξή του, Αντίσταση με τους Πολίτες, καθώς και οι παραιτήσεις κι ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων του, διαμορφώνουν ένα «εκρηκτικό» κλίμα, εντός κι εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ιδιαίτερα στο τελευταίο είναι πολλές φορές που η μειοψηφία δεν χρειάζεται ν’ ασκήσει σκληρή κριτική στη διοίκηση, αφού αυτό το αναλαμβάνουν -και μάλιστα με αρκετά οξύ τρόπο- οι πρώην σύντροφοι του Σίμου Ρούσσου.

Τι έγινε, άραγε, και μέσα σε μόλις τρία χρόνια άρχισε να διαλύεται ό,τι με τόσο πάθος είχε οικοδομηθεί τα χρόνια πριν τις εκλογές στο Χαλάνδρι; Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν σε τόσο ταχεία διάψευση τα οράματα, τις προσδοκίες, τις ελπίδες όλων εκείνων που πίστεψαν ότι υπήρχε δυνατότητα ν’ ασκηθεί μια άλλη, εναλλακτική μορφή διαχείρισης στα δημοτικά πράγματα της πόλης;

Αν αφήσουμε απέξω τη γενικότερη απαξίωση που υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα βασιστούμε στην κοινή συνισταμένη των όσων καταγγέλλουν οι παραιτημένοι κι ανεξαρτητοποιημένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου, το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στον τρόπο εσωτερικής λειτουργίας της Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου. Έλλειμμα διαλόγου, κλειστές ομάδες, διαβουλεύσεις στη βάση προειλημμένων αποφάσεων, συγκεντρωτικές τάσεις του δημάρχου, είναι μερικά απ’ όσα βλέπουν τελευταίως το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο εσωτερικός μηχανισμός της παράταξης. Χαρακτηριστικά που αναμφίβολα δεν ταιριάζουν με τίποτε σε έναν χώρο που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός.

Αληθεύουν οι παραπάνω κατηγορίες; Συνήθως, όπου υπάρχει καπνός, πρέπει να υπάρχει και φωτιά. Ταυτόχρονα, όλη οι «άγγελοι» δεν βρίσκονται με τη μία πλευρά και όλοι οι «διάβολοι» με την άλλη. Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε τη μια πλευρά των πραγμάτων.

Προς το παρόν, ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος διατηρείται σιωπηλός. Ωστόσο, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να βγει και να πάρει θέση για όλα όσα του καταμαρτυρούν. Η ανάγκη να διοικηθεί η πόλη είναι και υπαρκτή και επείγουσα. Όμως, αυτό προϋποθέτει ότι η διοικητική ομάδα (με την ευρύτερη έννοια) έχει συνοχή και κοινό όραμα. Κάτι που ουδόλως διαφαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις.

Η σιωπή σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ν’ αποδεικνύεται «χρυσός», αλλά σε κάποιες άλλες απλώς συνιστά αδυναμία διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων. Και η διαχειριστική γραμμή μεταξύ των δύο περιπτώσεων είναι πολύ λεπτή…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet