«Κόκκινοι μπελάδες» αριστερών διοικήσεων σε Χαλάνδρι και Αγ. Παρασκευή
Πρόσωπα

«Κόκκινοι μπελάδες» αριστερών διοικήσεων σε Χαλάνδρι και Αγ. Παρασκευή

Λούλα Καρατζά και Ανδρέας Γκιζιώτης μένουν πιστοί στο αυτοδιοικητικό μετερίζι τους, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν και στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου, ως υποψήφιοι δήμαρχοι στον Δήμο Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής, αντιστοίχως, με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, που εκπροσωπεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Οι δύο υποψήφιοι έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, τα περισσότερα εκ των οποίων κάνουν τη ζωή δύσκολη στις αντίστοιχες διοικήσεις των Δήμων όπου δραστηριοποιούνται και οι οποίες – ακόμη ένα κοινό χαρακτηριστικό – στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, τόσο η κ. Καρατζά, όσο και ο κ. Γκιζιώτης, γνωρίζουν πέτρα – πέτρα τους Δήμους τους, αλλά έχουν και πολύχρονη εμπειρία στα δημοτικά θέματα, αφού είναι «βετεράνοι» στην Αυτοδιοίκηση. Επίσης, και οι δύο έχουν ελάχιστες απουσίες από τις συνεδριάσεις των αντίστοιχων Δημοτικών Συμβουλίων, ενώ οι παρουσίες τους ποτέ δεν περνούν απαρατήρητες. Απεναντίας, οι δήμαρχοι Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής, Σίμος Ρούσσος και Γιάννης Σταθόπουλος, αντιστοίχως, έχουν πάμπολλες φορές έρθει σε ισχυρή αντιπαράθεση μαζί τους.

Η μόνη διαφοροποίηση μεταξύ των δύο υποψηφίων δημάρχων με τη Λαϊκή Συσπείρωση είναι ότι η κ. Καρατζά έχει πιο «θερμό» ταμπεραμέντο, με αποτέλεσμα – πολλές φορές – να «βγάζει από τα ρούχα του» τον κ. Ρούσσο, ενώ ο κ. Γκιζιώτης προτιμά να «σφάζει με το βαμβάκι».

Σε κάθε περίπτωση και οι δυο τους, πέρα από την κομματική γραμμή που – εκ των πραγμάτων – εκφράζουν, δεν μένουν σε στείρα αντιπολίτευση, αλλά καταθέτουν και προτάσεις για το καλό των Δήμων τους, σύμφωνα πάντα με τη δική τους πολιτική κοσμοθεωρία για το πώς πρέπει να εξελιχθεί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή τοπικής διοίκησης, κατά τους ίδιους. Γεγονός που, με σχεδόν δεδομένη την ανανέωση της θητείας τους στα έδρανα των αντίστοιχων δημοτικών συμβουλίων, θα δώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις συνεδριάσεις και της νέας δημοτικής περιόδου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet