Με την «κόκκινη κάρτα» στο χέρι ο Γιώργος Πατούλης – Ποιος θα την αντικρίσει πρώτος;
Πρόσωπα

Με την «κόκκινη κάρτα» στο χέρι ο Γιώργος Πατούλης – Ποιος θα την αντικρίσει πρώτος;

Με την «κόκκινη κάρτα» ανά χείρας βρίσκεται ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και, όπως διαισθανόμαστε, δεν θα διστάσει να τη δείξει στον «δράστη» της επόμενης σοβαρής παράβασης των κανόνων του «παιχνιδιού», σαν αυτή που έγινε στη συνεδρίαση της Τρίτης 26 Ιουνίου 2018.

Η αλήθεια είναι ότι η άλλοτε συμπαγής και συντεταγμένη δημοτική ομάδα του Γ. Πατούλη το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να παρουσιάζει κάποια πρώτα συμπτώματα… αρρυθμίας. Αυτό, σε συνδυασμό με τις συχνές απουσίες δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, βάζει τη μειοψηφία στον… πειρασμό να ζητεί ονομαστικές ψηφοφορίες, δοκιμάζοντας τις «αντοχές» της πλειοψηφίας.

Κάτι ανάλογο συνέβη στην προαναφερόμενη συνεδρίαση, οδηγώντας τελικώς στο να μην ψηφιστεί το θέμα «Τροποποίηση σχεδίου σε ιδιοκτησία του Δήμου εντός του Ο.Τ. 88 και σε κοινόχρηστο χώρο μπροστά από τον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου», το οποίο σχετίζεται με τον υπόγειο χώρο στάθμευσης που κατασκευάζεται στην περιοχή -έργο στο οποίο έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα η διοίκηση του Δήμου.

Οι περισσότεροι σύμβουλοι της μειοψηφίας είχαν εκδηλώσει την αντίθεσή τους στην τροποποίηση του σχεδίου, η απόφαση, ως κανονιστική, απαιτούσε 22 ψήφους, αλλά τελικώς η «πρόσθεση» έβγαλε 21 «κουκιά», και μάλιστα με προσμετρημένη την ψήφο ενός δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας. Η «ζημιά» έγινε με το «παρών» του πρώην αντιδημάρχου Νώντα Γαρδέλη, ενώ αίσθηση προκάλεσε η με το… στανιό θετική ψήφος του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Θανάση Βλαχοπιώτη, που έδειχνε ιδιαίτερα εκνευρισμένος και μάλιστα ζήτησε από τον πρόεδρο να ψηφίσει στο τέλος (!), κάτι που ωστόσο δεν έγινε δεκτό.

Η στάση του δημάρχου σε όλο αυτό το σκηνικό; Στην περίπτωση αυτή ταιριάζει η γνωστή ρήση «εάν το βλέμμα σκότωνε, κάποιοι θα ήταν νεκροί…». Σηκώθηκε από το έδρανό του, αποχώρησε από την αίθουσα φανερά προβληματισμένος, για να επιστρέψει σε αυτήν κατά το τέλος της συνεδρίασης, συνομιλώντας με κάποιους από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, που -ούτως ή άλλως- μετά την αρνητική τροπή της ψηφοφορίας, είχαν «ακροβολιστεί» σε «πηγαδάκια» και σχολίαζαν την εξέλιξη.

Είναι γεγονός ότι η διαφαινόμενη πρόθεση του δημάρχου να μην ξανακατέβει υποψήφιος δήμαρχος στο Μαρούσι (είτε γιατί θα επιδιώξει να «μετακομίσει» στην πλατεία Κοτζιά, είτε για να υλοποιήσει κάποιον άλλο πολιτικό σχεδιασμό του…) έχει «ενεργοποιήσει» κρυφές και φανερές φιλοδοξίες ανάμεσα σε κάποια μέλη της παράταξής του, οι οποίες έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται με ποικίλους τρόπους. Και μπορεί ουδείς από τους επίδοξους «μνηστήρες» να φαίνεται έτοιμος να αντιπαρατεθεί ευθέως με έναν δήμαρχο που εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής ακόμη και προς το τέλος της τρίτης θητείας του στον Δήμο, αλλά η στάση κάποιων εξ αυτών έχει αρχίσει να δημιουργεί μικροπροβλήματα (προς το παρόν) συνοχής στη διοίκηση. Και με δεδομένο τον πάνω από έναν χρόνο που υπολείπεται μέχρι την ολοκλήρωση της παρούσας δημοτικής θητείας, η κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί μόνο ευχάριστη δεν μπορεί να είναι για τον Γ. Πατούλη.

Πώς θα αντιδράσει ο τελευταίος; Αν κρίνουμε από τον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας του σε παρόμοιες περιστάσεις, θα αποφύγει να κινηθεί… εν θερμώ. Παράλληλα, ωστόσο, όπως γράψαμε και στην αρχή, έχει ήδη βάλει το χέρι στο τσεπάκι του και έχει ανασύρει την «κόκκινη κάρτα», την οποία και δεν θα διστάσει να δείξει την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση. Εξάλλου, έχει σαφώς προειδοποιήσει εδώ και καιρό όσους «βιάζονται να ράψουν κουστούμια», ότι θα βρίσκεται στο «τιμόνι» του Δήμου μέχρι την τελευταία μέρα, όπως αποφάσισαν οι Μαρουσιώτες.

Και απ’ όσο γνωρίζουμε, μάλλον είναι αποφασισμένος να τηρήσει τα λεγόμενά του, αφού είναι σαφές ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων σε ό,τι αφορά την επόμενη πολιτική μέρα στο Μαρούσι…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet