Νικήτας Κακλαμάνης: Η απλή αναλογική… άνοιξε την όρεξη σε λαμόγια και ψώνια
Πρόσωπα

Νικήτας Κακλαμάνης: Η απλή αναλογική… άνοιξε την όρεξη σε λαμόγια και ψώνια

Τα… καλύτερα είχε να πει για τον «Κλεισθένη Ι» και κυρίως τη θέσπιση της απλής αναλογικής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής για τις δημοτικές εκλογές του 2019, Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης 9 Οκτωβρίου 2018 στο ραδιόφωνο του Realfm και στην εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή, όταν η συζήτηση ήρθε στα αυτοδιοικητικά, ο κ. Κακλαμάνης ομολόγησε ότι είναι «μπελάς» η επιλογή των υποψηφίων δημάρχων που θα στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που του «τρώει» πολλές ώρες καθημερινά.

«Τώρα συνειδητοποιούμε το μεγάλο κακό του νόμου “Κλεισθένη”» είπε ο βουλευτής, προσθέτοντας: «Ξέρετε, τους πολύ σοβαρούς ανθρώπους τους παρακαλείς να ασχοληθούν και σου λένε: “Μην με μπλέκεις»(…) Και από την άλλη πλευρά, σας διαβεβαιώ, πάσης φύσεως λαμόγια και ψώνια παρουσιάζονται και σου λένε “θέλω να γίνω δήμαρχος”. Πολύ φοβούμαι τι ποιότητα Αυτοδιοίκησης θα έχουμε με αυτόν τον νόμο που ψηφίστηκε».

Παράλληλα, ο κ. Κακλαμάνης έδωσε και ειδήσεις για το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανακοίνωση των στηρίξεων σε περιφέρειες και δήμους. Όπως είπε, αν όχι αυτή, μέχρι την επόμενη εβδομάδα, το αργότερο, θα έχουν κλείσει οι υποψηφιότητες για τις περιφέρειες, μεταξύ αυτών και της Αθήνας, ενώ σε ό,τι αφορά τους μεγάλους δήμους, οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε δύο «κύματα». Το πρώτο θα αφορά στους δήμους όπου υπάρχουν ήδη «γαλάζιοι» δήμαρχοι, το έργο των οποίων κρίνεται θετικό και άρα, το κόμμα θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του σε αυτούς. Tο δεύτερο κύμα θα αφορά δήμους που είτε δεν υπάρχει δήμαρχος που να προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ., είτε έχουν εκδηλωθεί δύο, τρεις, ακόμη και τέσσερις υποψηφιότητες από τη γαλάζια παράταξη (όπως σημείωσε, αυτοί είναι ένα ποσοστό γύρω στο 1/3 στο σύνολο των 54 μεγάλων δήμων). Πάντως, το κόμμα έχει καταλήξει ήδη στις υποψηφιότητες για τους 40 από τους συγκεκριμένους δήμους. Οι σχετικές αποφάσεις θα έχουν ληφθεί, σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Από εκεί και πέρα, το κόμμα θα ασχοληθεί «χαλαρά» με τους μικρότερους δήμους, όπου ωστόσο – όπως είπε χαρακτηριστικά – θα υπάρξουν περιπτώσεις που το κόμμα «δεν θα ανακατευτεί καθόλου», καθώς στις περιπτώσεις αυτές «βαραίνουν» πολύ η προσωπικότητα κάθε υποψηφίου και οι σχέσεις που έχει με τους συμπολίτες του…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet