Οι εθελοντές έδωσαν στο Θέατρο Ρεματιάς την καλύτερη παράσταση
Πρόσωπα

Οι εθελοντές έδωσαν στο Θέατρο Ρεματιάς την καλύτερη παράσταση

Αναμφίβολα ήταν πολλές οι «επώνυμες», όπως συνηθίζουμε να τις αποκαλούμε, παρουσίες στην εκστρατεία καθαρισμού του Θεάτρου Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι (Ο εθελοντισμός αναγεννά το Θέατρο Ρεματιάς – VIDEO), το οποίο κάποιοι εγκληματίες έβαλαν στο στόχαστρό τους, πυρπολώντας το στις 18 Μαΐου 2015.

Ωστόσο, οι παρουσίες που πραγματικά έκαναν τη μεγάλη διαφορά ήταν εκείνες των εκατοντάδων «ανώνυμων» εθελοντών που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Δήμου Χαλανδρίου. Από μωρά στο καροτσάκι, μέχρι συνδημότες μας που στηρίζονταν σε κάποιο μπαστούνι για να μπορέσουν να περπατήσουν μέσα στον χώρο του θεάτρου.

Η Κυριακή της 24ης Μαΐου ήταν μία πραγματική γιορτή Εθελοντισμού για το Χαλάνδρι και όχι μόνο. Και δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα της προσπάθειας που δικαιώνει αυτόν τον χαρακτηρισμό (καθαρισμός και απομάκρυνση των καμένων και δενδροφύτευση στον χώρο), όσο το πείσμα που έβλεπες στα πρόσωπα των εθελοντών, οι οποίοι δήλωναν αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία του Θεάτρου Ρεματιάς εντός αυτού του καλοκαιριού.

Επάξια, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι, οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, αποτελούν τα πρόσωπα της εβδομάδας. Και την ίδια στιγμή αποτελούν τη «μαγιά» για το κτίσιμο μίας πραγματικά καινούργιας Ελλάδος. Γιατί εάν, παρά τα όσα βιώνουν στη σκληρή σημερινή πραγματικότητα, βρήκαν τη θέληση να έρθουν και να συμβάλουν σε μία πράξη υψηλού εθελοντισμού υπέρ του Πολιτισμού, ε, τότε, μάλλον έχουμε να ελπίζουμε…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet