Ο δήμαρχος Πάτρας τιμά το αυτοδιοικητικό αξίωμά του
lasypatras/FB
Πρόσωπα

Ο δήμαρχος Πάτρας τιμά το αυτοδιοικητικό αξίωμά του

Κώστας Πελετίδης. Είναι ο κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ανεξαρτήτως ιδεολογικών συμφωνιών ή διαφωνιών, τουλάχιστον οι συμπολίτες του τον θεωρούν έναν επιτυχημένο αυτοδιοικητικό, που έχει προσφέρει στην αχαϊκή πρωτεύουσα αρκετά.

Εμείς δεν θα τον κρίνουμε για το έργο του από τον μακρινό αθηναϊκό… Βορρά. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε τη νηφαλιότητα της σκέψης και τον λόγων του, όπως αυτά καταγράφηκαν αμέσως μετά τη δύσκολη απόφαση που κλήθηκε να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, για ακύρωση του γνωστού σε όλους Πατρινού Καρναβαλιού, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό.

Παρά το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία δέχεται ισχυρό οικονομικό πλήγμα από την προαναφερόμενη απόφαση, ο δήμαρχος -και με την ιδιότητα του γιατρού- εξέθεσε απλά και κατανοητά γιατί ήταν μονόδρομος η ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Ούτε ανέξοδες μαγκιές, ούτε «να κι αν τους νοιάζει, να κι αν δεν τους νοιάζει», ούτε λαϊκισμοί.

Συμπεριφέρθηκε όπως θα πρέπει να συμπεριφέρεται κάθε αιρετός που τιμά την ψήφο των πολιτών και έχει συνειδητοποιήσει την ευθύνη που συνεπάγεται ο θεσμικός ρόλος του. Και σε μια περίοδο που κυριαρχούν οι κραυγές και οι φανατισμοί, αν μη τι άλλο, τέτοιες συμπεριφορές πρέπει και να αναδεικνύονται και να επαινούνται.

Μπράβο δήμαρχε Πάτρας.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet