Πάμε για πολιτικό… καφέ της Χαράς στο Χαλάνδρι;
Πρόσωπα

Πάμε για πολιτικό… καφέ της Χαράς στο Χαλάνδρι;

Το «σασπένς» φαίνεται ότι θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές στο Χαλάνδρι, μετά και την προαναγγελία του Χάρη Ρώμα ότι θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στη συγκεκριμένη πόλη.

Ο γνωστός ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και στιχουργός, μετά την «πρόβα ρόλου» στη γνωστή κωμική σειρά «Το καφέ της Χαράς», όπου υποδυόταν τον δήμαρχο Περίανδρο Πώποτα στο Κολοκοτρωνίτσι, θα επιχειρήσει να δοκιμάσει το ίδιο ρόλο και στην πραγματική σκηνή.

Εξάλλου, δεν είναι εκτός της αυτοδιοικητικής πραγματικότητας, αφού στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, με την παράταξη του νυν περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, με την οποία και εξελέγη. Σήμερα, δε, είναι εντεταλμένος σύμβουλος θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων στην Περιφέρεια Αττικής.

Όπως ανέφερε πρόσφατα στην τηλεοπτική εκπομπή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», ο Χ. Ρώμας θα επιδιώξει να κερδίσει τη δημαρχία στο Χαλάνδρι με σκοπό να το μετατρέψει σε «Δήμο-πρότυπο πολιτισμού σε όλα τα επίπεδα».

Για να συμβεί, όμως, αυτό θα πρέπει να συντρέξουν δύο προϋποθέσεις:

Η πρώτη: Να προχωρήσει μέχρι το τέλος η πρόθεση δήλωσης υποψηφιότητας. Ας μην ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία, η οποία έχασε τον Δήμο το 2014, είχε ήδη προβλήματα διασποράς δυνάμεων κατά τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μια νέα «γαλάζια» υποψηφιότητα μάλλον θα πρόσθετε προβλήματα, τουλάχιστον εάν δεν κάνουν πίσω κάποιοι από τους σημερινούς διεκδικητές της δημαρχίας.

Η δεύτερη: Να νικήσει τον νυν δήμαρχο, Σίμο Ρούσσο, που βρίσκεται στο «τιμόνι» του Δήμου για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, και ο οποίος έχει επίσης δηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσει ακόμη μία…

Ο Σ. Ρούσσος δεν διαθέτει το επικοινωνιακό προφίλ του Χ. Ρώμα (το αντίθετο, όσο μπορεί μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κάθε τύπου), έχει ωστόσο το πλεονέκτημα ότι μπορεί να επιδείξει συγκεκριμένο έργο στην πόλη. Ένα έργο που θα αξιολογήσουν οι πολίτες εάν θα πρέπει να επιβραβευτεί ή όχι μέσω της κάλπης…

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε με ποιους όρους θα γίνει (εάν γίνει) μια πολιτική αντιπαράθεση των δύο υποψηφίων και αν θα είναι κάποιος εκ των δύο που θα κεράσει τα τσίπουρα στο… Καφέ της Χαράς για τη νίκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet