Περίεργη αντίληψη περί του “πολιτεύεσθαι”
Πρόσωπα

Περίεργη αντίληψη περί του “πολιτεύεσθαι”

Το enypografa.gr δήλωσε από την πρώτη στιγμή που βγήκε στον… αέρα ότι είναι και θα παραμείνει ανοιχτός χώρος φιλοξενίας για όλες τις ενυπόγραφες θέσεις πολιτών, συλλογικών φορέων και παρατάξεων. Για τον λόγο αυτό έχει την υποχρέωση να πληροφορήσει τους πολίτες-δημότες του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ότι η έλλειψη ενημέρωσης για θέματα που αφορούν στη δημοτική παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Μαρία Γώγου, δεν οφείλεται σε προσωπική επιλογή των υπευθύνων του ειδησεογραφικού ιστοτοτόπου (κάτι που θα ήταν κάθετα αντίθετο με τη δημοσιογραφική δεοντολογία που αποτελεί απαραβίαστο κανόνα για το enypografa.gr), αλλά στην επιλογή της ίδιας της παράταξης να έχει αποκλείσει την ειδησεογραφική πύλη μας από κάθε ανακοίνωση (π.χ. προσκλήσεις, δελτία Τύπου κ.λπ.) που αφορά στη δραστηριότητά της. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι, από την πλευρά μας, κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποκαταστήσουμε μία ανοιχτή σχέση επικοινωνίας με τους εκπροσώπους της παράταξης (ενδεικτικό, αν όχι και μοναδικό, παράδειγμα η παρουσία της επικεφαλής Μ. Γώγου στο enypografa.gr: «Δρούμε καθημερινά με τους ενεργούς πολίτες» – VIDEO).

Προφανώς η δημοτική παράταξη έχει τους δικούς της λόγους να λειτουργεί με αποκλεισμούς Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και με επιλεκτικές δημοσιεύσεις… Ευχόμαστε απλώς αυτό να μη σηματοδοτεί και τις γενικότερες αντιλήψεις της περί διοίκησης, στην περίπτωση που οι πολίτες της Λυκόβρυσης-Πεύκης επιλέξουν να την αναδείξουν σε δημοτική αρχή. Δηλαδή, να μην αντιλαμβάνεται ότι οι Δήμοι, στην Ελλάδα που διαμορφώνουν οι παρούσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, διοικούνται με… επιλεκτικές σχέσεις.

Πέρα από τα παραπάνω, το enypografa.gr θα παραμείνει ανοιχτός δημοσιογραφικός δίαυλος για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (εφόσον και η ίδια η παράταξη το επιθυμήσει στο μέλλον), καθώς οι υπεύθυνοι αυτού του ειδησεογραφικού ιστοτόπου επιμένουν να πιστεύουν -και να το αποδεικνύουν στην πράξη- ότι η Δημοσιογραφία είναι πρώτα Λειτούργημα και μετά βιοποριστικό επάγγελμα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet