Περιφέρεια Αττικής: «Κι εκεί επάνω στον χορό…»
Πρόσωπα & Πράγματα

Περιφέρεια Αττικής: «Κι εκεί επάνω στον χορό…»

Το γνωστό μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας λέει ότι μία σπίθα αρκεί για να φέρει την καταστροφή. Τελικώς, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλές καταστροφές που ενδεχομένως να ξεκινήσουν από μια λάθος κίνηση, μια λάθος δήλωση, ακόμη και μια στροφή ζεϊμπέκικου, που μπορεί να γίνει σε λάθος χρόνο…

Ο περιφερειάρχης Αττικής την έριξε αυτή τη στροφή, πυροδοτώντας σφοδρές αντιδράσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και πολλά αρνητικά σχόλια σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Τη λάθος στιγμή την αναγνώρισε και ο ίδιος, σπεύδοντας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. «Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη» παραδέχθηκε ο ίδιος.

Το θέμα, ωστόσο, πήρε διαστάσεις. Στα περισσότερα ΜΜΕ άρχισαν οι φημολογίες περί άρσης της στήριξης του Γιώργου Πατούλη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες φούντωσαν ακόμη περισσότερο με το πρωινό ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Σάββατο 29/7, με τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, σε μια προσπάθεια να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις και τη διαθεσιμότητά του να κατέβει απέναντι στον νυν περιφερειάρχη.

Η τελική απόφαση μπορεί να πάρει λίγα 24ωρα ακόμη. Εξάλλου δεν είναι και εύκολη, καθώς ο Γιώργος Πατούλης σε όποια εκλογική αναμέτρηση κι αν έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα έχει βγει θριαμβευτικά νικητής. Και το μόνο που δεν θα ήθελε η κυβέρνηση είναι να τον έχει απέναντί της ως «αντάρτη».

Από την άλλη, βέβαια, όταν λίγα 24ωρα πριν έχεις «καρατομήσει» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για ανάλογο ατόπημα (επέλεξε να κάνει διακοπές την ώρα που μαίνονταν οι πυρκαγιές στη χώρα), πώς θα φανεί το να… ρίξεις τον περιφερειάρχη στα μαλακά. Και υπάρχουν και οι πιέσεις όσων επιθυμούν την υιοθέτηση σκληρής γραμμής απέναντι σε όποιους δεν ακολουθούν την επίσημη κυβερνητική κατεύθυνση…

Και έχει και συνέχεια. Είναι γνωστό ότι ο Γ. Πατούλης διαθέτει στους κόλπους της Ν.Δ. άσπονδους εχθρούς, οι οποίοι καιρό περιμένουν το «στραβοπάτημά» του για να τον εξοβελίσουν. Και μπορεί ο περιφερειάρχης να γνωρίζει πολύ καλά τα βήματα του ζεϊμπέκικου (εξάλλου εδώ και πολλά χρόνια και σε πολλές εκδηλώσεις έχει αποδείξει τις χορευτικές ικανότητές του), αλλά σίγουρα ο τελευταίος χορός ήταν «στραβοπάτημα».

Αρκεί όμως αυτό για να κριθεί η θητεία του Γ. Πατούλη στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας; Κύκλοι από το περιβάλλον του Γ. Πατούλη υποστηρίζουν ότι «η ενόχληση του πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη ο κ. Πατούλης, να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής». Και από την πλευρά τους φαίνεται να έχουν δίκιο.

Υπήρχαν αρκετά, και ίσως πιο σημαντικά, «φάλτσα» στη διοίκηση του περιφερειάρχη, για τα οποία κάποιος θα μπορούσε να ζητήσει την άρση της στήριξής του. Όμως, μέχρι και πολύ πρόσφατα, ο πρωθυπουργός εκδήλωνε την πλήρη στήριξη στο πρόσωπό του. Αρκεί ένα ζεϊμπέκικο να τ’ αλλάξει όλα;

Θα φανεί σε λίγα 24ωρα. Σε κάθε περίπτωση, ο επόμενος χορός θα είναι δύσκολος και για τους δύο…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet