Τα μηνύματα του Γ. Πατούλη συνήθως κρύβουν και προειδοποιήσεις…
Πρόσωπα

Τα μηνύματα του Γ. Πατούλη συνήθως κρύβουν και προειδοποιήσεις…

Είναι αλήθεια ότι οι φετινές διακοπές του νέου περιφερειάρχη Αττικής δεν θα είναι… ανέφελες. Από 1η Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Πατούλης θα πάρει στα χέρια του πολλές «καυτές πατάτες», τις οποίες θα κληθεί να διαχειριστεί άμεσα, σε σχεδόν ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο. Από την Πολιτική Προστασία, μέχρι τη διαχείριση απορριμμάτων, το έργο που έχει να υλοποιήσει μόνο… βατό δεν είναι.

Ο ίδιος το γνωρίζει πολύ καλά, γι’ αυτό και πρόσφατα έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχουν «μαγικές συνταγές» και ο μόνος τρόπος για να μην βρεθεί η Περιφέρεια μπροστά σε πραγματικό αδιέξοδο είναι να υπάρξουν ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις. Και το μήνυμα που έστειλε δεν πήγαινε μόνο προς την κατεύθυνση των υπολοίπων περιφερειακών παρατάξεων, αλλά και κατά Πειραιώς μεριά, αφού χωρίς την υποστήριξη των αρμόδιων υπουργών η Περιφέρεια Αττικής είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει στις ιδιαίτερα αυξημένες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Και τα μηνύματα του Γ. Πατούλη συνήθως κρύβουν και προειδοποιήσεις…

Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της, ναι μεν θέλει να δει τη νέα περιφερειακή διοίκηση να πετυχαίνει στο έργο της, αφού ο Γιώργος Πατούλης υπήρξε κεντρική κομματική επιλογή, αλλά τούτο οφείλει να το αποδείξει και στην πράξη. Πολλώ μάλλον που ο νέος περιφερειάρχης έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν – τόσο ως δήμαρχος Αμαρουσίου, όσο και ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος – πως όταν διαπιστώνει ότι η κεντρική εξουσία επιχειρεί να «ρίξει» την Αυτοδιοίκηση, δεν διστάζει να «σηκώσει παντιέρα».

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά η συγκυρία για μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και Περιφέρειας Αττικής είναι ευνοϊκή. Την ίδια στιγμή, λύσεις στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει και η βούληση να εφαρμοσθούν.

Ο Γιώργος Πατούλης έχει αποδείξει ότι είναι άνθρωπος της δράσης, αλλά και της ρήξης, όποτε χρειάζεται. Ας ευχηθούμε ότι στη νέα περίοδό του στην Περιφέρεια Αττικής θα χρειαστεί να ασχοληθεί μόνο με την πρώτη και δεν θα υποχρεωθεί να καταφύγει στη δεύτερη. Αν ευοδωθεί η συγκεκριμένη ευχή, τότε ίσως η Περιφέρεια Αττικής να καταφέρει να κάνει πραγματικά μια νέα αρχή…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet