Τι είδε ο Γ. Κουμουτσάκος που δεν μπόρεσε να δει ο Μ. Χρυσοχοΐδης
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Τι είδε ο Γ. Κουμουτσάκος που δεν μπόρεσε να δει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Τουλάχιστον 40 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν το τελευταίο 4μηνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την Κυριακή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος. Πολλοί από αυτούς θα πρέπει να «διοχετευθούν» στην ηπειρωτική χώρα, αφού τα ελληνικά νησιά δείχνουν πλέον να «βυθίζονται» από το μεταναστευτικό-προσφυγικό κύμα.

Ο υφυπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται τις τελευταίες ημέρες σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών στο συγκεκριμένο σχέδιο μεταφοράς και ο κ. Κουμουτσάκος -τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων- εμφανίστηκε πιο διπλωματικός σε σχέση με τον συνάδελφό του υπουργό στο ίδιο υπουργείο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που προσέγγισε κάπως… αφ’ υψηλού τους αιρετούς του Δήμου Πεντέλης σε μια αντίστοιχη περίπτωση.

«Η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι καθήκον της πολιτείας. Τίποτα δεν μπορεί να επιβάλλεται στις τοπικές κοινωνίες» είπε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Για να έχουμε όμως την στήριξη των τοπικών κοινωνιών πρέπει να συνομιλούμε μαζί τους συνέχεια, ακατάπαυστα».

Άραγε, εκφράζει προσωπικές απόψεις ή οι δηλώσεις του σηματοδοτούν μια στροφή στην κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα χειρισθεί εφεξής το τόσο κοινωνικά ευαίσθητο αυτό θέμα; Είναι θέμα χρόνου να φανεί. Προς το παρόν, τα λόγια του υφυπουργού, ότι διά της επιβολής δεν λύνονται τα συγκεκριμένα προβλήματα, ας το βάλουν στο μυαλό τους και κάποιοι άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet