Τους… τάραξε η νομιμότητα!
Πρόσωπα

Τους… τάραξε η νομιμότητα!

Μία φράση του Ηλία Ηλιού, “να τους ταράξουμε στη νομιμότητα”, η οποία χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, στάθηκε αφορμή ώστε να… ταραχτεί το εσωτερικό μέτωπο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο λόγος ήταν η υιοθέτηση της φράσης από τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, που προξένησε “στενοχώρια” στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και “πονοκεφάλους” στην κυβέρνηση.

Είναι σίγουρο ότι τα τρία αυτά πρόσωπα, δηλαδή η νέα περιφερειάρχης και οι δύο υπουργοί, θα αποτελέσουν στο άμεσο μέλλον πρωταγωνιστές κι άλλων “επεισοδίων”, αφού οι επιδιώξεις τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Η κ. Ρ. Δούρου, εκφράζοντας ουσιαστικά σε αυτοδιοικητικό επίπεδο τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, είναι λογικό να εφαρμόσει μία πολιτική που θα συνάδει με τη γενική αντίληψη της Κουμουνδούρου περί του διοικείν.

Ο κ. Κ. Μητσοτάκης, ως σκληρός μνημονιακός, είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει στον δημόσιο τομέα όλα όσα επιτάσσουν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα.

Και κάπου στη μέση ο κ. Αργ. Ντινόπουλος, που ναι μεν ανήκει στην κυβέρνηση, αλλά προέρχεται από την Αυτοδιοίκηση και γνωρίζει πολύ καλά ότι η κατάσταση η οποία επικρατεί σε περιφέρειες και δήμους μόνο ρόδινη δεν είναι και σίγουρα επιδεινώνεται με την εφαρμογή πολιτικών τύπου “άσπρο-μαύρο”.

Το ποιος από τους παραπάνω πολιτικούς θα βγει κερδισμένος από την… κόντρα διαρκείας είναι πρόωρο να το προβλέψει κάποιος. Το σίγουρο είναι ότι από την έκβαση των αλλαγών στην Αυτοδιοίκηση, οι οποίες έχουν να κάνουν άμεσα με την ήδη βασανιστική καθημερινότητα των πολιτών, θα κριθεί και το πολιτικό μέλλον του καθενός…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet