Το είπε, έβαλε και ο ίδιος πλάτη και το έκανε ο Σίμος Ρούσσος
Πρόσωπα

Το είπε, έβαλε και ο ίδιος πλάτη και το έκανε ο Σίμος Ρούσσος

Το κενό βλέμμα με το οποίο κοιτούσε το καμένο Θέατρο Ρεματιάς, λίγη ώρα αφότου είχε σβήσει η φωτιά της Δευτέρας 18 Μαΐου 2015, τα έλεγε όλα. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος  Ρούσσος, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το πολιτιστικό στολίδι του Χαλανδρίου, αλλά και ολόκληρης της Αττικής, είχε μετατραπεί, μέσα σε ελάχιστη ώρα, σε αποκαΐδια.

Από τις πρώτες του δηλώσεις, όμως, έδειξε ότι δεν ήταν διατεθειμένος να καθίσει με σταυρωμένα χέρια. «Το θέατρο θα το ξαναφτιάξουμε καλύτερο» ήταν τα πρώτα λόγια του στην κάμερα του enypografa.gr, όπως κι έγινε.

Έχοντας στο πλευρό του σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, δεκάδες συλλογικότητες και φορείς του Χαλανδρίου και των όμορων Δήμων και αμέτρητες χιλιάδες απλών πολιτών, αλλά και με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Αττικής και της κυβέρνησης, ο Σίμος Ρούσσος είδε το Θέατρο της Ρεματιάς «να ξαναστήνεται στα πόδια του» και ήδη, φιλοξένησε την πρώτη μεγάλη συναυλία, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 (Φωτιά στις 18/5, συναυλία στις 3/6 στο Θέατρο Ρεματιάς – VIDEO).

Η συγκίνηση του δημάρχου κατά τον σύντομο χαιρετισμό του πριν την έναρξη της συναυλίας δεν κρυβόταν. Το μεγάλο «μπράβο» στους εργαζόμενους του Δήμου, που έκαναν το «θαύμα» και κατάφεραν σε περίπου δυόμιση εβδομάδες να αποκαταστήσουν το Θέατρο, ήταν ίσως η χαρακτηριστικότερη στιγμή της βραδιάς.

Το πρώτο μέρος του έργου ολοκληρώθηκε. Τώρα μένει το δεύτερο, ίσως και σημαντικότερο. Να κινηθούν οι μηχανισμοί για την πλήρη αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την οριστική ένταξη του Θεάτρου στον Δήμο. Και σε αυτήν την προσπάθεια, ως φαίνεται, θα χρειαστεί και πάλι ο δήμαρχος να βάλει πλάτη.

Και μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος, που να αγαπά πραγματικά τον Πολιτισμό, ο οποίος δεν θα ευχόταν στον Σίμο Ρούσσο καλή επιτυχία και σε αυτόν τον αγώνα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet