Το… πάθημα του Σίμου Ρούσσου θα γίνει μάθημα στον Γιάννη Σταθόπουλο;
Print Friendly, PDF & Email
Πρόσωπα

Το… πάθημα του Σίμου Ρούσσου θα γίνει μάθημα στον Γιάννη Σταθόπουλο;

Όλο και πιο ανησυχητικές είναι οι ομοιότητες που αρχίζει να παρουσιάζει η διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής με την αντίστοιχη του Χαλανδρίου. Πρώτα ήρθαν οι ανεξαρτητοποιήσεις στελεχών από τις δύο διοικήσεις, με «βαριές» καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν τόσο στο εσωτερικό των πρώην παρατάξεών τους, όσο και στις «κλειστές» ομάδες που -όπως υποστηρίζουν- έχουν τον «πρώτο λόγο» σε ό,τι αφορά στους δύο Δήμους. Μετά άρχισε ο πολιτικός λιθοβολισμός των πρώην «συντρόφων», που πλέον επέλεξαν ανεξάρτητες διαδρομές. Το μόνο που απομένει για να είναι πλήρης η ταύτιση μεταξύ των δύο περιπτώσεων είναι να υπάρξει απώλεια της πλειοψηφίας και στον Δήμο Αγίας Παρασκευής…

Όμως, πόσο πιθανό είναι ένα τέτοιο σενάριο; Όλα θα εξαρτηθούν από τον βαθμό «ευελιξίας», αλλά και πολιτικής αντοχής-ανοχής του δημάρχου Αγίας Παρασκευής. Όπως φάνηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και από την αντίδρασή του κ. Σταθόπουλου στην απίστευτη ατάκα του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Σπ. Γιώτσα περί «Εφιαλτών», ο δήμαρχος είναι σφόδρα ενοχλημένος απ’ όσα του καταλογίζουν δεξιά κι αριστερά οι πρώην συνεργάτες του.

Από την άλλη, προβληματίζεται σοβαρά, αφού γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι οι έντονες «ταλαντώσεις» στο εσωτερικό της διοικούσας παράταξης δεν έχουν ακόμη αποσβεστεί, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν κι άλλα στελέχη που «θ’ ανοίξουν την πόρτα», εγκαταλείποντας την παράταξη Νίκη των Πολιτών. Και ίσως η παρότρυνση του αντιδημάρχου Παναγιώτη Γκόνη, στην προαναφερόμενη συνεδρίαση, προς τους συμβούλους της πλειοψηφίας, ότι πρέπει να παραδίδουν την έδρα τους όταν διαφωνούν κι αποχωρούν από την παράταξη, να αποτελούσε και «μήνυμα» προς όσους «φλερτάρουν» με την ιδέα του «διαζυγίου». Εξάλλου, ο κ. Π. Γκόνης παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τα όσα διαδραματίζονταν πρόσφατα στο γειτονικό Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, σε μια από τις συνεδριάσεις κατά τις οποίες η «όμορη» διοίκηση πάλευε «με νύχια και με δόντια» να περάσει το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2018, οπότε έχει ιδία άποψη στο πού θα μπορούσε να οδηγήσει μια ανάλογη εξέλιξη και στην Αγία Παρασκευή.

Βέβαια, υπάρχουν δύο στοιχεία που διαφοροποιούν τις περιπτώσεις των δημάρχων Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου. Το πρώτο είναι το επικοινωνιακό χάρισμα του Γ. Σταθόπουλου, που του επιτρέπει να διαχειρίζεται ευκολότερα τις «τριβές», κάτι που στερείται παντελώς ο Σίμος Ρούσσος. Το δεύτερο είναι ο «τραχύς» τρόπος αντιπολίτευσης που έχει επιλέξει ο τέως δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, που λειτουργεί ενισχυτικά στη συσπείρωση της παράταξης Νίκη των Πολιτών και κάνει δυσκολότερη την απόφαση όσων θα ήθελαν να την εγκαταλείψουν, αφού κάτι τέτοιο θα έδινε ευκαιρία για νέους «πανηγυρισμούς» εκ μέρους του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Ακόμη κι έτσι, όμως, πρόκειται για μια ιδιαίτερα ασταθή ισορροπία, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί ν’ ανατραπεί, δημιουργώντας αξεπέραστους «μπελάδες» στη διοίκηση του Γ. Σταθόπουλου, δύο χρόνια πριν ολοκληρώσει τη θητεία της.

Το πόσο ελεύθερα θα μπορέσει να κινηθεί ο δήμαρχος, κρατώντας ταυτόχρονα τις πολύ «ευαίσθητες» εσωτερικές ισορροπίες και αποφεύγοντας τα λάθη του συναδέλφου του από τον γειτονικό Δήμο, θα κρίνει τελικώς εάν η Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι θ’ ακολουθήσουν ή όχι κοινή πορεία έως τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet