“Χριστουγεννιάτικο” ρεύμα από τη Ρένα Δούρου
Πρόσωπα

“Χριστουγεννιάτικο” ρεύμα από τη Ρένα Δούρου

Είναι αλήθεια ότι τόσο προεκλογικά, όσο και μετά την ανάδειξή της στη θέση της περιφερειάρχη, η Ρένα Δούρου έδινε και δίνει μεγάλη βαρύτητα στο θέμα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει τη χώρα (άρα και την Περιφέρεια Αττικής).

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι αντέδρασε άμεσα στην πρωτοβουλία-πρόταση του ραδιοφωνικού σταθμού Real Fm 97.8, προκειμένου τα κονδύλια που προορίζονταν για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό των Δήμων να διατεθούν για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχές οικογένειες.

Στην πρόταση που απηύθυνε προς τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου η περιφερειάρχης Αττικής ανταποκρίθηκε ακαριαία, τονίζοντας ότι ήδη Περιφέρεια έχει προβλέψει τη δημιουργία ειδικού «ταμείου» 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των πολιτών που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση, προσθέτοντας πως μέρος των χρημάτων αυτών θα χρησιμοποιηθεί και για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού σε νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα.

Μάλιστα, μέσω του ίδιου ραδιοφωνικού σταθμού, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, έσπευσε να δηλώσει ότι η συγκεκριμένη  πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής θα τύχει της έγκρισης του υπουργείου στο οποίο προΐσταται.

Αν μη τι άλλο, είναι ευχάριστο οι ηγεσίες σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο να συνεργάζονται άμεσα και αρμονικά προκειμένου να αντιμετωπίζονται έστω και λίγες από τις βαρύτατες συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Μόνο που αυτές οι συνεργασίες θα πρέπει να πληθύνουν και να έχουν συνέχεια, καθώς η κοινωνία βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο από πλευράς αντοχών.

Ας ελπίσουμε ότι η Ρένα Δούρου θα εκμεταλλευτεί κι άλλες αντίστοιχες συγκυρίες, φέρνοντας στο προσκήνιο δράσεις και πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης από πλευράς Περιφέρειας Αττικής, αναγκάζοντας με αυτόν τον τρόπο και την κεντρική εξουσία να συντάσσεται μαζί της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet