Όσο υπάρχουν η Άρτεμις, ο Ηρακλής και η Εβίτα… υπάρχει ελπίδα
Πρόσωπα

Όσο υπάρχουν η Άρτεμις, ο Ηρακλής και η Εβίτα… υπάρχει ελπίδα

Είναι η Άρτεμις, ο Ηρακλής και η Εβίτα. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία.

Είναι μαθητές του 3ου Δημοτικού Ηρακλείου Αττικής και μέλη της ομάδας ρομποτικής του σχολείου τους. Αλλά ούτε αυτό έχει σημασία.

Σημασία έχει ότι αυτά τα τρία μικρά παιδιά μας, με τη βοήθεια των δασκάλων τους και τη συνδρομή του Δήμου τους, κατάφεραν να ταξιδέψουν στη μακρινή Ταϊλάνδη, να λάβουν μέρος στον Παγκόσμιο Τελικό της Ολυμπιάδας Ρομποτικής και να ξεδιπλώσουν – μαζί με τις «άγουρες», ωστόσο ελπιδοφόρες γνώσεις τους – την ελληνική σημαία την οποία εκπροσωπούσαν.

Όχι την ελληνική σημαία της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού, της δήθεν εθνικής γενετικής πρωτοπορίας, αλλά την ελληνική σημαία της προσπάθειας, της γνώσης, του πείσματος για να ανέβουμε ψηλότερα.

Για τούτο αξίζουν πολλά μπράβο σε αυτά τα τρία παιδιά, αλλά και όσους στάθηκαν πλάι τους σε μια τόσο μεγάλη διάκριση, που ίσως να θυμούνται σε ολόκληρη τη ζωή τους. Και ποιος ξέρει, μπορεί αυτή η ανάμνηση να τους βοηθήσει ως ενήλικες να «διαβρωθούν» όσο γίνεται λιγότερο από τη μίζερη αντίληψη που θέλει τίποτε να μην αλλάζει, άρα να μην υπάρχει τίποτε για το οποίο να πρέπει να αγωνισθούμε.

Μπράβο Άρτεμις, μπράβο Ηρακλή, μπράβο Εβίτα. Ας είναι η Ταϊλάνδη ο πρώτος σταθμός σε ένα μεγάλο ταξίδι γνώσης και εμπειριών, που θα σας δώσουν την προωθητική δύναμη για να αλλάξετε τον κόσμο στον οποίο θα ζήσετε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet