Video

“Τα λαμόγια” έβγαλαν εκτός εαυτού τον Σ. Ρούσσο – VIDEO

Ήταν η στιγμή που μιλούσε ο πρόεδρος του Συλλόγου “Νομιμότητα” (των ιδιοκτητών των οποίων οι περιουσίες έχουν καταπατηθεί από τους Ρομά στο Νομισματοκοπείο) όταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου (6/10) απειλήθηκε “να τιναχτεί στον αέρα”. Ο λόγος ήταν η φράση “τα λαμόγια όλα”, που ακούστηκε από το ακροατήριο, και η οποία πυροδότησε το ξέσπασμα των κατοίκων και ιδιοκτητών που παρίσταντο στη συνεδρίαση, οδηγώντας στη διακοπή της συνεδρίασης από την πρόεδρο του Σώματος.

Η διακοπή έριξε “νέο λάδι στη φωτιά” που ήδη είχε ανάψει ο άγνωστος ακροατής και κάπου εκεί παρενέβη ο δήμαρχος και η κατάσταση έφθασε σε… εκρηκτική κατάσταση. Κυριολεκτικώς εκτός εαυτού, ο κ. Σίμος Ρούσσος απαιτούσε ο “δράστης” να ανακαλέσει τη φράση του και να ζητήσει συγνώμη για να συνεχιστεί η συνεδρίαση, δημοτικοί σύμβουλοι συζητούσαν σε έντονο ύφος με τους κατοίκους, ενώ δίπλα μας παρολίγον να πιαστούν στα χέρια δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας με εξοργισμένη ιδιοκτήτρια καταπατημένου ακινήτου.

Τελικώς, με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, αποφεύχθησαν τα χειρότερα, αλλά έμειναν οι αρνητικές σκηνές.

Είναι αλήθεια ότι η έκφραση που ακούστηκε αδικεί κατάφωρα μία δημοτική αρχή που ανέλαβε πριν ελάχιστες μέρες και δεν έχει δείξει κανένα δείγμα διαπλοκής σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Είναι επίσης αλήθεια ότι ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος με το “καλημέρα” στο τιμόνι του Δήμου δέχεται ισχυρότατη πίεση από πολλά μέτωπα, από τα επεισόδια στον καταυλισμό των Ρομά μέχρι το σκληρό “μαρκάρισμα” από την κεντρική εξουσία για το θέμα των επανελέγχων συμβάσεων και την άρνησή του να αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στο αρμόδιο υπουργείο.

Είναι ακόμη αλήθεια ότι εάν οποιοσδήποτε από εμάς κατηγορηθεί ως “λαμόγιο”, ακόμη κι εμμέσως, «θα βγει από τα ρούχα του».

ΑΛΛΑ είναι εξίσου αλήθεια ότι όταν αναλαμβάνουμε θεσμικούς ρόλους και μάλιστα τον πρώτο θεσμικό ρόλο σε μία πόλη, θα πρέπει να βάζουμε στην άκρη το προσωπικό στοιχείο και να προβάλλουμε το θεσμικό. Ο δήμαρχος οφείλει να είναι δήμαρχος όλων των δημοτών, ακόμη κι αυτών που τον αμφισβητούν, ακόμη ακόμη κι αυτών που τον θεωρούν “λαμόγιο” και ίσως περισσότερο των τελευταίων, για να τους αποδείξει το άδικο του χαρακτηρισμού τους. Μία δημοτική αρχή που επενδύει τόσα πολλά στη διαβούλευση με τους κατοίκους θα πρέπει να διαθέτει “γερό στομάχι”, αφού ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα υπάρχουν πάντοτε οι οξύθυμοι ή ακόμη και οι κακοπροαίρετοι.

Δυστυχώς, ο δήμαρχος Χαλανδρίου θα βρεθεί αντιμέτωπος και με άλλες πολύ δύσκολες καταστάσεις, ιδιαίτερα στην παρούσα δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα και θα κληθεί άλλες τόσες “να τετραγωνίσει τον κύκλο”. Άρα, εκ των πραγμάτων, θα πρέπει να διαθέτει -κι αν όχι, να βρει άμεσα- μεγάλα αποθέματα υπομονής…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet